View Single Post
Vechi 23.09.2009, 22:02:01
teogur teogur is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.09.2009
Implicit

Vad ca ovidiu-s are o fobie cu privire la "sectanti",asa cum le zice el cultelor.Am zis eu ca sunt penticostal?Daca aduc unele argumente pro si contra asta nu inseamna ca neaparat sunt"de-ai lor".Incerc sa fiu obiectiv,iar jignirile tale nu sunt deloc obiective :))
Danut 7 ma bucur ca esti mai diplomat.Tu zici ca Biserica la inceput era formata din cei ce azi sunt ortodocsi si catolici.Si daca erau si din cei ce sunt astazi si penticostali,baptisti sau orice alta religie,avand in vedere primii crestini,prima Biserica ca sa zic asa si practicile de atunci.Pai primii crestini practicau botezul oamenilor maturi, asa cum fac penticostalii,baptistii,adventistii sau mai stiu eu cine,se impartaseau la fel ca ortodocsii ,penticostalii,catolicii etc si multe alte reguli uzitate de multe culte sau confesiuni astazi.Chiar daca se enerveaza ovidiu-s,primii crestini credeau in darurile Duhului Sfant,ca si penticostalii astazi,tineau sabatul,ca adventistii de azi etc..Ulterior cu trecerea veacurilor au aparut modificari.Dar la inceput daca e sa ne referim la Prima Biserica intemeiata de primii apostoli era cu totul altfel.Ulterior s-au conturat doua mari curente desi erau intr-o singura Biserica oficiala si anume Catolica:ortodoxismul si catolicismul,iar desprinderea oficiala s-a facut in 1054,cand ortodocsii au renuntat oficial la primatul papei sau la alte practici catolice.Asta a fost cursul istoriei si nu putem sa il schimbam.
Iar cat despre Ovidiu -s care din lipsa de argumente incepe sa jigneasca nu pot sa ii mai spun nimic,doar ca totusi in privinta asa ziselor traditii pagane anglo-saxone,iti spun ca penticostalii nu cred in traditie,iar asa numitele elemente,ei le justifica prin Biblie care le aminteste in dese randuri desi unii considera ca apartin altor veacuri.Este dreptul oricui sa creada ce vrea.
Eu am vrut doar sa fiu obiectiv si sa nu jignesc pe nimeni.Ca de este cineva ortodox,catolic,protestant sau neoprotestant important este sa faca voia lui Dumnezeu ca doar asa va ajunge in Imparatia Sa.Si fariseii erau practicanti infocati ai religiei mozaice dar multi in zadar.Cat despre unele aspecte despre care am vorbit,acestea sunt chestiuni teologice,iar cu chestiuni teologice s-a confruntat lumea dintotdeauna,chiar inainte de aparitia crestinismului,nu mai are rost sa le mai dezbatem si noi.
Reply With Quote