View Single Post
Vechi 23.09.2009, 23:56:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sursele mele de informare sunt Scrierile Sfintilor Parinti, scrieri vechi care au trecut prin multe ,,filtre''. Ceva se intampla daca luam cu nevrednicie Sfanta Impartasanie, dar nu ceva bun, caci Hristos nu Se lasa batjocorit.

,,Trupul Stapanului vrand sa-l primesti spre hrana,
Fii cu frica sa nu te arzi, ca foc este;"
(din randuiala Sfintei Impartasanii)

Alte citate nu am la indemana acum, dar nici prin cap nu-mi trece sa citesc scrieri actuale care orienteaza Ortodoxia catre ecumenism.
Sa lasam ecumenismul, ca nu are nici o lmegatura cu problema noastra.
Mai lipsesc cipurile si pasapoartele biometrice aici :-)

Ei, sigur, iti dau dreptate, se pot intampla lucruri rele daca ne impartasim cu nevrednicie, insa nu ce ziceai tu mai sus.
Insa intrebarea este ce inseamna cu nevrednicie. Sf Pavel spune 'fara sa luam seama de trupul si sangele Domnului'.
Nu stiu daca stii cartea sfantului Nicodim Aghioritul despre 'Impartasania frecventa' (a aparut pe romaneste intr-o colectie de la muntele Athos), in care sfantul argumeneaza ca trebuie sa ne impartasim cat mai des - dar sa si incercam sa fim vrednici de asta. Adica viata noastra sa se transforme impreuna cu impartasania.
Asa sa fie! Doamne ajuta!