Subiect: Habotnicie
View Single Post
Vechi 09.02.2007, 19:23:08
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
sovidiu: In ciuda stilului tau f spumos, sper totusi sa nu ai dreptate.
Punand semnul intrebarii dupa spusele lui dannsan, am incercat de fapt sa "indulcesc" afirmatia lui.
Daca ne uitam in urma, in istoria Bisericii Ortodoxe, putem gasi unele exemple de "muguri extremisti", ca sa nu ajungem chiar la manifestari inumane? Eu sper ca nu. Daca este cineva in cunostinta de cauza si poate afirma contrariul, atunci as vrea sa aud si eu care ii sunt argumentele. Dar o Biserica Ortodoxa cu manifestari extremiste sau care sa instige la fapte extremiste, nu mai e demna de numele pe care il poarta.
Ca exista oameni, botezati ortodox, capabili de fapte extremiste, asta e cu totul alt ceva. Exista si hoti botezati ortodox, si criminali botezati ortodox, dar pata faptelor lor ii umbreste doar pe ei si nu Biserica Ortodoxa.
Ar putea veni cineva sa dea exemplul legionarilor. Ei bine, dupa ce am citit despre legionari, cu care alta data nu eram de acord, am inteles, ca nu ei au facut faptele pentru care au infundat puscariile. Comunistii au vrut sa extermine doar pe fiii exceptionali ai poporului roman, caci daca ar fi fost criminali de razboi, cu siguranta i-ar fi folosit la oprimarea populatiei.
Ar trebui sa ne dam seama cat de gresite sunt aprecierile grosso-modo, la gramada, fara sa ne gandim ca poate dam chiar in noi atunci cand facem aceste aprecieri generalizatoare. Poate nu va trece mult, si crestinul practicant va fi declarat extremist si atunci sa vedem rezultatul vorbelor noastre.
Cred ca e timpul sa ne amintim de duhul din noi, pe care il avem de la botez si daca nu pentru alte motive, dar macar pentru acesta, sa incetam a mai vorbi de rau poporul roman, din care facem si noi parte.
Exista extremisti in Romania? Daca da, atunci sa le dam nume, sa-i aratam cu degetul, ca rusinandu-se sa se indrepte.
Apropos: s nu vina ziua in care ne vom pazi de ceea ce este bun.
Daca atunci cand ai zis "stil f spumos" ai vrut sa-mi sugerezi spuma marii ce spala nisipul sau stancile sau digul atunci primesc, daca te-ai referit la exploziile shampaniilor ce se aud la cate un revelion atunci treaca mearga, daca te-ai referit la spuma cafelei calde de dimineatza atunci inca accept dar daca te-ai referit la alte lucruri (spuma fiind un cuvant abject in general), punand si un f (foarte) in fatza, atunci nu multzumesc.

Poi nu eu trebuie sa am dreptate, ca nici n-am afirmat mai nimic, ci am incercat, daca observi, sa definesc un pic respectivul termen, in acceptziunea mea.

Si apoi de ce trebuia indulcita afirmatzia lui dannsan? Sau o fi greshit el din motivul ca dumneata te straduieshti sa vezi in orice afirmatzie un atentat la biserica ortodoxa? Si pentru ca sa-l vedem si noi abordezi un substrat... alarmist, poate e prea dur termenul. Aici e vorba mai mult despre habotnicie si nu despre biserica ortodoxa si ai dreptate si eu ma raliez sperantzelor tale.

Constat ca si dumneata gaseshti in realitate atatzia ortodoxi, din care pe unii ii vedem zilnic pe toate canalele tv, avand fapte reprobabile, unele extremiste, fireshte, deci prin asta ii dai astfel dreptate lui dannsan, caci practic si ei fac parte din bisercia chiar daca, unora, nu prea ne place.

Am retzinut totusi un lucru foarte frumos de la dumneata:
Apropos: sa nu vina ziua in care ne vom pazi de ceea ce este bun.

Dar macar sa nu ne pazim prin aceiasi veche tactica ridicata la rang de lege de catre unii pe care nu-i mai amintesc deoarece i-ai amintit dumneata: "Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine".

Cum? sa le dam nume si sa-i aratam cu degetul :)? poi nu e suficient ca se simt ei singuri cu musca pe caciula?
Uneori intr-adevar nu e deajuns. :(

Si apoi, toate partidele politice din Romania sunt extremiste intr-un anumit sens, si politica in sine este un fel de extremism, deci cum anume i-am putea dibui pe extremishti? ca ar fi prea multzi? Iar ca si ideologie, extremismul nu exista.

Pe de alta parte insashi cuvantul extremist am impresia ca uneori ne pazeshte in mod fals tocmai de ceea ce este bun.

Inchei prin sublinierea unei propozitzii demne de retzinut, scrisa de domnia ta:
Cred ca e timpul sa ne amintim de duhul din noi, pe care il avem de la botez si daca nu pentru alte motive, dar macar pentru acesta, sa incetam a mai vorbi de rau poporul roman, din care facem si noi parte.

atat dannsan, eu, dumneata cat si altzii...
Reply With Quote