Subiect: Oastea Domnului
View Single Post
Vechi 09.02.2007, 21:42:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel
In primul rand Biserica nu-i o marca care sa contina o serie de elemente neaparate si neschimbatoare, e adevarat, la sf slujbe nu trebuie sa se cante cu instrumente, dar daca te aduni dupa slujba intr-un anumit mediu si canti anumite cantari ce e rau daca le canti la orga? poi nu sunt slujbe? iar faza cu manelizarea cantarii OD, e chiar exagerata
Din pacate acele elemente la care se incearca "ostaseste" sa se umble in cadrul anumitor curente de gindire ostaseasca care din pacate nu sint intotdeauna evident si pe fata "marca Simeria" fac parte din categoria celor "neaparate si neschimbatoare".

Daniel, problema instrumentelor muzicale e o discutie vasta si exista un topic separat unde se abordeaza problema instrumentelor muzicale. Il poti consulta (si argumenta) aici.
http://www.oasteadomnuluiortodox.ro/forum/viewtopic.php?t=293

Cind despre "manelizare", desi nu sint cazuri raspindite, din pacate sint aspecte adevarate, confirmate chiar de oastasi.

Biserica are niste delimitari destul de bine stabilite privind muzica religioasa. O data ce aceste delimitari nu mai sint respectate, orice este posibil asa cum se vede. Iata un raspuns scurt apropo de "ce e rau in asta".

Citat:
Iar in ce priveste cartile sectare, sunt de acord, fiecare dintre noi, ostasi sau ne ostasi am avut in mana o brosura sectara, e adevarat ca multi le mai au si acum, e un neajuns normal, dar asta tine de vointa fiecaruia nu neaparat de OD, iar despre bibiliile cornielescu, vrei sa-ti spun in cate case de crestin ortodocsi se gasesc? 60-70% dintre ortodocsii care au Biblia o au in traducere cornielescu,
Pai este o diferenta enorma. Vis-a-vis de scrierile sectare, ortodocsii (fie ei si nu prea practicanti) au o lectie bine invatata si un reflex sfant: in foc sau la gunoi. La "ostasi" se observa ceva mult mai diferit: le citesc si le dau si recomanda si altora sa le citeasca.

Cind despre Biblia Cornilescu, nu e rau sa o ai in casa(am si eu una sau doua), ci e rau sa sa refuzi sa vezi raul din spatele ei sau chiar mai rau sa le spui la cei care nu sint de acord cu aceasta traducere "destepti"(cu tot cu ghilimele). Cind despre acele procente de care vorbesti, ma tem ca e vorba despre ostasi..

Citat:
in legatura organizatiile protestante care-si zic "Oastea Domnului" cu ce sunt vinovatii ostasii-ortodocsii?
Din pacate am cunoscut ostasi-"ortodocsi" care duceau propaganda in favoarea fratilor lor rataciti in defavoarea ortodocsilor, inclusiv sub protectie "de sus".
Din pacate nu s-a incercat nimic dpdv juridic pentru a se evita confuziile legate de numele "Oastea Domnului".
Desi exista cai legale pentru a li se interzice celor de la Simeria sa foloseasca lucrarile lui Traian Dorz in scop propagandistic protestant, Sibiul fiind mostenitorul de drept al drepturilor de autor, nu s-a facut nimic in aceasta directie.

Citat:
Despre ostasii care pleaseaza OD deasupra Bisericii, eu nu am auzit inca, sincer, se pare ca tu ai auzit!, or fi si de astea, dar parerea lor nu este si parerea oficiala a OD, altceva nu mai comentez, sa lasam lucrurile sa decurga, tot timpul vor exista oameni care sa aprecieze sau sa denigreze OD, la fel cum unii apreciaza Biserica iar altii nu! intru toate lucrurile, Domnul sa fie slavit!
Din pacate sint unii care vad Biserica ca o institutie umana care necesita reforma, pierzind din vedere cine este capul Bisericii si confundind Biserica cu madularele neputincioase.
Incearca sa propuna forme noi si sa identifice schimbare cu ele si o atribuie "Duhului Sfant". Eu as zice mai degraba "duh neoprotestant" care stim de unde vine..
Binenteles ca o astfel de directie e sortita esecului.

Cind despre pareri mai mult sau mai putin oficiale, din pacate am vazut astfel de ostasi pe forumul (acum) oficial al "Oastei Domnului" de la Sibiu (http://www.oasteadomnului.ro/forum/)expunind astfel de pareri si fiind chiar incurajati de cei care cu discernamant si simt de raspundere ar fi trebuit sa le sanctioneze fanteziile.
M-as fi asteptat ca aceasta oficializare sa aduca si ceva curatenie dar ea inca intarzie sa apara.

Cind despre denigrari, pentru unii devotati ostasi, pana si critica intemeiata este tot ..."denigrare".
Reply With Quote