Eu, obstacolul
Doamne-ajuta!
Cel mai greu imi este regenerarea mea dupa modelul lasat de Iisus Hristos. Deci, cel mai greu obstacol din viata mea am fost, sunt si voi fi eu.
Greu se dovedeste a fi si vecinatatea nevredniciei mele cu jertfa lui Hristos, sau dezordinea mea in armonia divina. Micul eu-Iuda ce razbate inaintea ochilor din cand in cand si vinde linistea gandului pentru amagiri. Ma trezesc uneori ca nerabdarea agitatiei dintre ce pot si ce as vrea sa fac da buzna si-mi risipeste impacarea cu Dumnezeu, prefacand-o in nerecunostinta. Apoi este timpul meu, care implacabil, aduce prea repede Sisiful zilei de maine si il aseaza in fata ca un munte de invitatii.
Iata, ce mare lucru este nadejdea.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Last edited by laurschepsis; 25.09.2009 at 21:05:14.
|