View Single Post
Vechi 09.02.2007, 23:52:30
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca aici la capitolul femei avem probleme grave de intelegere, din pacate. Spun din pacate, pentru ca e o realitate dura ceea ce se intampla, respectiv desconsiderearea de multe ori a femeii crestine.

Barbatii isi aduc aminte cu placere de ceea ce a facut Eva si cu triumfalism, etc...insa uita ca Sfanta Fecioara Maria este cu adevarat tipul femeii crestine, uita ca Dumnezeu tot prin femeie a adus si mantuirea.

Epistola catre Efeseni a Sf Pavel vorbeste de legatura dintre barbat si femeie, vorbeste despre modul in care barbatul trebuie sa isi iubeasca femeia si modul in care femeia sa se raporteze la barbat. E gresit inteleasa si "teama" de care vorbeste Sf Ap Pavel, teama pe care trebuie sa o aiba femeia fata de barbat. E vorba aici de respectul acesta deosebit, profund si in acelasi timp de iubirea aceea comparata cu iubirea lui Hristos pentru Biserica, adica de iubirea mereu in stare de jertfa.

Suntem atat de departe de intelegerea adevarului! Daca ne-am privi in oglinda acestui adevar, cred ca ne-am vedea mai bine stara in care suntem!

E interesant subiectul acesta. Poate incercam sa facem ceva cercetarii privind rolul femeii in crestinism, in Biserica. Ce ziceti?
Reply With Quote