E ciudat, dar "gandirea " mea imi spune ca mai mult seamana a patima aceasta orbire in ceea ce priveste aceste canoane, ignorand complet dovezile concrete si realitatile din jur. Ganditi obiectiv. Nu indemn pe nimeni la nimic. Imi exprim parerea si incerc pe cat posibil sa o fac fara sa jignesc pe cineva.
Si, ca sa fiu sincera pana la capat, din cele pe care le-am citit pana acum pe forumul acesta, sunt de parere ca in discursul multora dintre voi se citesc sentimente negative ajungand chiar si la o oarecare doza de violenta. Nu sunt crestina, insa am un discernamant care ma impiedica sa judec asa pripit oamenii si sa ii impart in categorii atat de discriminative. Nici eu nu sunt de acord cu multe din lucrurile pe care le vad in societate acum, dar prefer sa gasesc o cale de mijloc si sa fiu, pe cat posibil, atenta la cei din jurul meu. Lumea nu e compusa numai din ortodocsi. Lumea nu e compusa numai din cei care cred intr-un dumnezeu. Lumea nu e compusa doar din doua categorii : cei buni si cei rai pentru ca nu are nimeni competenta de a-i imparti si judeca asa. Daca e sa privim lucrurile obiectiv, cel putin la noi in tara, din cei 85% care se declara ortodocsi, nu cred ca mai mult de 15% respecta cu strictete acele canoane. Atunci mai pot fi ei numiti credinciosi ? Nu va asumati autoritatea majoritatii pentru ca e abuziv.