View Single Post
Vechi 25.09.2009, 23:50:30
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatoasa Vezi mesajul
Am avut o discutie cu o colega, care mi-a spus ca nu crede in sfinti. M-am simtit tare neputincioasa, trista ca nu pot sa-i spun ceva ...E adevarat ca nu am citit foarte multe scrieri religioase ...eu cred si atat...Ce as fi putut sa-i spun?
poi depinde ce intelege ea prin "a crede" in sfinti
Biserica, dupa invatatura ortodoxa, este compusa din Biserica luptatoare adica noi, si Biserica Triumfatoare adica cei din ceruri
Dumnezeu ne indeamna la sfintenie "fiti sfinti caci Sfant sunt Eu"
Sfintii sunt oameni ajunsi la desavarsire, oameni in a caror viata s-a reflectat Hristos
Sfintii sunt cei din Biserica trumfatoare , sunt cei desavarsiti , sunt cei in a caror chip s-a zidit chipul Lui Dumnezeu , sunt prietenii si casnicii Lui Dumnezeu
Spune-i prietenei tale ca noi nu ne inchinam la sfinti ca la Dumnezeu, doar Dumnezeu este vrednic de toata cinstea si inchinaciunea in adevaratul sens al cuvantului
Dar noi suntem indemnati de Scriptura sa cinstim pe mai marii nostrii si sa luam viata lor pilda de credinta
Sfintii sunt venerati, adica cinstiti ca niste prieteni mai mari ai nostri care au ajuns la desavarsire, care au ajuns in fata Tronului Ceresc si se pot ruga pt sufletele noastre
Sfintii nu sunt "dumnezei" ei doar mijlocesc rugaciunea noastra in fata Sfintei Treimi, si Sfanta Scriptura ne indeamna sa ne rugam unii pt altii

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 25.09.2009 at 23:52:40.
Reply With Quote