Noi oamenii nu-l mai avem pe Hristos ca prioritate, nu mai avem Biserica pe primul loc, nu mai avem rugaciunea pe primul loc, nu mai avem pocainta pe primul loc
Oamenii nu se mai pocaiesc de faptele lor
Oamenii nu se mai pocaiesc fie ca nu vor, fie ca nu cred in pocainta, fie ca sunt orgoliosi si nu vor sa se smereasca fie ca le este drag pacatul si destrabalarea, si exemplele pot continua, tot timpul se gasesc scuze pentru a amana pocainta, tot timpul se gasesc motive pt a evita o viata morala, o conduita dreapta, o iubire neconditionata si o daruire desavarsita pt semeni, o viata in Adevar in dreptate in cinste si respect
Apoi de multe ori oamenii se intreaba, de ce ne pedepseste Dumnezeu?, nu dragii mei, noi insine ne pedepsim. Dupa cum spunea Pr Arsenie Boca, bolile, neputinta, necazul vin, fie din desfranarea noastra, fie din imbuibare, din necumpatare, din necinste, din lipsa de iubire si de adevar… din acestea ne vin pedepsele, bolile, necazurile, tocmai pentru ca nu ne pocaim si nu avem randuiala in viata noastra, in casa noastra, in familia noastra.
Din aceste motive, nu ne intelegem cu sotul/sotia, din aceste motive copiii nu ne mai asculta si o iau pe carari gresite, periculoase, distrugandu-si viata si lasandu-ne in suflet un gust amar, tocmai pentru ca noi l-am alungat pe Hristos cu tot cu Evanghelia Sa din casa noastra si L-am inlocuit cu programe, reviste, imagini deocheate, am inlocuit rugaciunea cu vorbe de ocara, cu sudalme cu barfe cu invidie, am inlocuit mersul la biserica cu mersul in carciumi, discoteci, sau alte locuri de desfranare, am inlocuit tamaia cu tutunul, am inlocuit postul cu imbuibarea, am inlocuit cumpatarea cu betia si apoi ne miram, ne intrebam, de ce societatea e la pamant? De ce copii nostri sunt tot mai obraznci? tot mai distanti, oamenii sunt tot mai reci, lucrurile normale au devenit anormale, non valorile au devenit valori, si dupa toate acestea concluzionam ca Biserica e de vina si ca Dumnezeu e nepasator! dar dupa cum se zice: “Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de om să-și schimbe purtările. Socotiți și voi, care de cine să asculte întâi?” si parintele Arsenie Boca spunea: “Cât asculți de Dumnezeu, atât ascultă și Dumnezeu de tine.”
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|