Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Probabil iti inchipui ca ce slujeau acolo acei domni in sutana se poate numi SFINTA LITURGHIE! Eu as numi-o caricatura diavoleasca.
Limbajul semnelor este o “limba” inventata de om care nu are nici pe departe bogatia unei limbi naturale si care ofera o posibilitate limitata de exprimare. Ce surdomutii “aud” la “slujba” nu-i cu siguranta ceea ce tu te astepti sa fie. Cum crezi ca ar arata Liturghia tradusa intr-o limba cu cuvinte nascocite? Ei bine, imagineaza-ti acuma ca trebuie sa spui "Mila pacii, jertfa laudei" doar dind din miini.
Pe de alta parte, contrar parerii celor implicati, cler si mireni, si a ierarhului care probabil i-a si binecuvintat pentru “lucrarea” lor, acei surdo-muti, carora nu le mai pot de grija, nu sint si imbecili! Ba, in marea lor majoritate sint chiar foarte educati. Nu era mai simplu, mai eficient si mai potrivit sa tipareasca liturghiere mai descriptive si cu imagini si sa lase liturghia in pace, asa cum s-ar fi cuvenit, daca tot se pretind ortodocsi?
|
ma doare se vad atitudinea ta.oare chiar este in duhul sf parinti, un duh autentic ortodox?
sf Ioan gura de aur spune:"aratati-un un preot care greseste si eu ma duc si il acoper cu mantia mea"(citez din memeorie, ar putea fi un pic modificat). deci un preot care greseste!iar
tu ii numesti domni in sutana! fara ca macar sa iti fi gresit cu ceva!
cat priveste bogatia limbii, limba ebraica este mult mai saraca in cuvinte decat lb rom!iar romana mai saraca decat greaca! asta inseamna ca liturghia slujita in aceste limbi este inferioara unei alte liturghii dintr-o limba mai bogata???????
de unde stii tu cum lucreaza Duhul lui DUMNEZEU asupra acelor oameni cand se savarseste jertfa euharistica?crezi ca Hristos s-ar lasa batjocorit de o "caricatura diavoleasca"?
stii ce spune sp ap Pavel Corintenilor despre dragoste....