View Single Post
Vechi 26.09.2009, 17:09:13
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Si, mai sunt valabile aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel? Chiar nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, astfel de oameni? Ce este de facut? Ne pocaim de faptele noastre si ne schimbam, cu ajutorul lui Dumnezeu? Sau, o rezolvam mai simplu: mergem la biserica si ne da preotul iertare (ca doar are aceasta putere)?
Doamne-ajuta!

Foarte clara si elecventa interventia fratelui Negroponte.

Frate Condor, Cuvintele Sfantului Apostolului Pavel cred ca nu realizezi cat de actuale sunt.

Am intalnit foarte des aceasta idee cum ca Dumnezeu ar fi altfel dacat s-a relevat in Sfanta Scriptura sau in mostenirea Sfintilor Parinti. Ceea pierd din vedere cei care isi inchipuie ca Dumnezeu ar fi "putin" altfel (la fiecare acest putin este altul, semn al ratacirii generale) este corespondenta implinitoare dintre cele doua surse de invatatura ortodoxa. Si facem asta in conditiile in care Cuvantul Intrupat a spus foarte clar care sunt criteriile pentru mantuire.

Daca cei ce vor merge la spovedanie nu vor simti sincer ca au gresit, nu vor dori sa se schimbe in bine si nu vor inceta a mai face aceleasi pacate pe care le-au marturisit prin duhovnic in fata lui Dumnezeu, atunci gresesc. In ce masura? Asta doar Dumnezeu stie.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote