Citat:
În prealabil postat de Meritoriu
Sunteti un om inteligent, domnule Zaharia, se vede din discursul dumneavoastra si sa stiti ca nu fac complimente gratuit. Eu nu fac decat sa ma comport la fel cum ma comportam si in timpul anilor cand eram eleva. Intotdeauna am avut parte de un dialog cu profesorul. Poate m-ati inteles gresit, dar in momentul in care cineva imi expune o ideea pe care eu o consider radicala, vreau sa mi-o si justifice. In momentul in care cineva iti explica o teorie, trebuie sa o si explice. Si, din punctul meu de vedere, atata timp cat dialogul e civilizat si coerent, ambele parti au de castigat. Dumneavoastra aflati pozitia mea, iar eu pe a dumneavoastra, astfel eliminandu-se cat mai mult din prejudecatile care exista, catalogarile absurde si orice altceva ce deriva dintr-o lipsa de informare. Este un forum deschis, oricine poate participa la discutiile acestea atata timp cat respecta regulile de bun simt, nu ?
Ah, poate sunt eu mai banuitoare, dar sesizez o nuanta de discriminare in acel " Parerile dumitale(la care o sa ma refer in continuare) se intilnesc si la alte surori mai cu pretentii ". Bine, poate e doar spiritul de feminista din mine care isi declanseaza alarma prea usor.
Revenind totusi la subiectul topicului, rasfoind biblia am gasit un pasaj foarte interesant. In contrast complet cu invataturile care intr-un fel sau altul discrimineaza femeia si acuza placerea din actul sexual, vine acest poem foarte frumos : Cantarea Cantarilor. Imi puteti da mai multe detalii despre el?
|
Eu am incercat sa fiu sincer si direct cu dumneata si poate ca acest ,,direct" te-a deranjat sau poate ca si altele. Pt. toate acestea te rog sa ma ierti si iti multumesc pt. modul politicos de conversatie. Da, am gresit atunci cind am scris ,,Parerile dumitale..." si am dat nastere la o discriminare neavenita. Nu numai surori dar si frati sunt destui care fac aceiasi greseala .Deci revenind imi cer scuze !
Ei,dar despre masturbarea in conditii fie si speciale si si despre placerile din actul sexual binecuvintat (adica doar din cadrul casatoriei)cit si despre rolul si pozitia femeii este de discutat . Crestinismul cind a aparut a fost singura invatatura real divina care a ridicat femeia din groapa ignorantei sclavagiste si a innobilat-o , a binecuvintat familia si legaturile ei (fie si sexuale)si a facut-o ,,ogor" binecuvintat de implinire a poruncilor lui D.zeu si cale sigura spre mintuire.Abia mai tirziu D.zeu a dat omului si o a doua cale de mintuire ,cea a calugariei pt. cei ce sunt mult mai rivnitori si iubitori de Hristos.
Dar, relatiile sexuale ale femeii ca si ale barbatului inafara casatoriei sunt condamnate atit de biserica (sa fim clari, vorbesc de bisericile lui D.zeu si nu de cele satanice !) cit si de societatea civila . Este destul de mult de discutat mai ales pe nuante !
In legatura cu pasajul indicat de dumneata nu ma pot pronunta, nu am o Biblie in apropiere si in plus trebuiesc consultate carti de ermeneutica biblica (interpretare)ca altfel cadem in pareri personale departindu-ne de duhul cartii. Dar poate ne mai intilnim si mai discutam . ,,Sa nu uiti Darie": femeia a fost ridicata la mare cinste de crestinism dar a ramas la fel de ispititoare ca in vechime(si cred ca va ramine etern !)a fost iertata de pacatul ancestral (al ducerii in pacat)dar i s-a lasat ca marca spre amintire nasterea de prunci dar ... sexul inafara casatoriei a ramas la fel de condamnat si astazi ca si in vechime(cele zece porunci date de D.zeu evreilor ,in care se incrimina si desfrinarea,sunt valabile si dupa venirea lui Hristos). Si la urma urmei ,daca iti alegi pe cel care te lesina cind il vezi (adica pe barbatul dorit)i te daruiesti, esti sincera ,cinstita,vie si...iubitoare ,ce te mai intereseaza pacatele. Atit de grav este pacatul desfrinarii (relatii sexuale inafara casatoriei)incit penetreaza codul genetic si merge peste 7-9 generatii facind rau astfel si descendentilor !
Am spus ca discutia despre ce este femeia si barbatul in crestinism ,ce este sexul ,copii si pacea patriarhala din sinul familiei este frumoasa, interesanta dar mai ales adevarata. Hristos chiar spune : ,,...nu am venit sa judec lumea ci sa o mintuiesc !" Nu a venit sa prigonesca pe nimeni sau sa puna la zid ci sa iubeasca si sa mintuiasca ,exceptind pacatul !
Poate ,cu ajutorul lui D.zeu ,vom mai discuta. Pina atunci sa fi cu pace si sa fi binecuvintata de Hristosul care este dragoste !