Dumnezeu a facut creatia perfecta. Pina aici sintem cred toti de acord.
Pe animalele carnivore l-a facut capabile sa traiasca doar cu carne pe ierbivore doar cu vegetale. Omul este capabil sa traiasca cu amindoua (carne si/sau Vegetale)si unele dintre animale la fel (ursul, porcul..)Si pina aici cred ca sinteti de acord.
Daca Dumnezeu vruia ca omul sa nu manince carne, cu siguranta nu putea sa o faca.
Insa omul este liber sa o faca sau nu functie de convingerile sale religioase, morale sau de necesitatile fiziologice, locale (Unui eschimo este greu sa-i ceri sa nu manince carne. Nu are de ales.)...
Pacatul incepe de la cantitate si de la "patima" consecutiva cantitatii si pentru asceti se pare ca , carnea nu-i de folos in lupta cu trupul. DE aici necesitatea postului.
Lui Sf. Petru cind i s-au aratat bucatele curate si cele oprite parca nu era vorba de mei, griu sau porumb.Deci chiar Sf. Petru minca carne. Jertfele in VT erau din carne si TREBUIAU mincate samd.
Nu vreau sa conving pe nimeni ca-i mai bine carnivor decit vegetarian dar cum spuneam ce iasa din gura noastra e mai important "din cuvintele voastre veti fi judecati"
|