Citat:
În prealabil postat de adimirea
Depinde foarte tare si de situatia materiala in care te aflii... Eu am 25 de ani si sunt intr-o familie instarita, si nu duc lipsa de nimic; daca am 2500 de lei pe luna , mi se mai pare oare mult 100 de lei?
Si inca ceva, foarte important ce a spus Iisus aici:
1. Și privind, a văzut pe cei bogați, aruncând darurile lor în vistieria templului.
2. Și a văzut și pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bani.
3. Și a zis: Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toți.
4. Căci toți aceștia din prisosul lor au aruncat la daruri, aceasta însă din sărăcia ei a aruncat tot ce avea pentru viață.
5. Iar unii vorbind despre templu că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis:
6. Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se risipească.
[ Luca 21 ]
Daca totusi trebuie sa te ghidezi dupa ceva, ca sa nu exagerezi... desi noi nu mai suntem dupa legea veche... este bun cred principiul zeciuielii.. adica sa dai cel mult a zecea parte din ce castigi.
Daca te gandesti un pic, nu este mult. Este pus asa pentru ca tu dand, sa nu simti lipsuri ca ai dat. Si ganditi-va pentru o clipa ca daca ar da toti oamenii a zecea parte saracilor.. Toti oamenii din toate tarile.. toti bogatasii pagani si avari care tin si de ultimul leu si isi fac zeci de vile... Oare ar mai exista saraci?
Si nu am copil, dar daca se va pune problema 'ori copilul meu, ori saracul de la Biserica' probabil ca si eu voi alege pentru copilul meu. Dar chiar si aici, decat sa ii dai bombonele bombonele copilului si masinute si lego si toate prostiile, mai bine ii dai o invatatura dreapta ce nu-l rasfata;
mai bine renunti la a bea 4 beri pe seara [ ca mine pana nu demult ] si uite cum s-au facut 3 milioane pe luna! Adica cineva nu are o paine si eu beau?
Ma intelegeti cred destul de clar.
|
Sa-ti inmulteasca Dumnezeu banii, Adimirea, pentru ca gandesti asa! Imi aduc aminte de o povestioara, nu stiu unde am citit-o, ca era un sarac invidios pe un bogat, care avea tot ce ii trebuia, iar saracul facea ce facea si tot in paguba iesea, si i-a zis Dumnezeu ca bogatului tot o sa ii dea si o sa ii inmulteasca averea, pentru ca este bun si milostiv si isi imaprte averea cu altii, iar saracul este rau si invidios si o sa i se ia si ce are... Sa ne dea Dumnezeu cap sa stim ce sa facem cu banii nostri, multi, putini, cati ni-i da El!