View Single Post
Vechi 27.09.2009, 17:02:03
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În limbajul textului sacru al Scripturii, dreapta credință nu este cea ortodoxă (sau oricare alta s-ar revendica), ci "credința dată sfinților, odată pentru totdeauna" (Iuda 1,3), aceasta fiind de fapt credința lui Iisus (Apoc. 14,2). Îi veți putea convinge doar indicându-le Biserica ce îndeplinește aceste condiții.
Biserica Ortodoxa asteapta pe toata lumea, ca tatal din pilda fiului ratacitor.

Citat:
Oamenii aceia "rătăciți" cum îi numiți au deja o Biserica și au și o identitate pe care și-au dobândit-o prin alegere proprie la vârsta maturității lor fizice și spirituale. Ei au ales să se boteze, nu au fost duși să fie botezați.
Aici sa stiti ca va inteleg supararea dar nu trebuie generalizata. Stiu si eu ca 'tot romanul se crede ortodox' si da pe la Biserica doar cand ii moare cineva si la nunta... din pacate asta e realitatea. DAR nu uitati ca Duminica de Duminica Bisericile sunt pline de oameni care chiar cred si traiesc ortodoxia. Care nu sunt 'dusi' la Biserica si vin de buna voie la adevarata Biserica a lui Hristos. Traditia de 2000 de ani o dovedeste si mi se pare hilar cum unii pot sa puna in balanta asta cu unele idei moderne de nu mai mult de un secol.

Intr-o lume asaltata de modern, de americanisme de Nato si UE, de filme de prost gust de la hollywood, in care trist este ca nimeni nu mai e mandru ca e roman... si ca am devenit niste lasi care asteapta sa vina banii din diverse parti... mai avem si noi un motiv de a fi mandri ca suntem romani: ORTODOXIA!

Si deci... nu vreau 'Believe in jesus now and be saved! Cool! yeah!"
Eu vreau sa fac ce faceau stramosii mei... eu vreau sa fiu ca apostolii!
Si iar mi se pare hilar ca si voi ziceti ca vreti asta... pai atunci hai la Biserica!
Reply With Quote