Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM
Eu gandesc ca un crestin are implicit motive sa fie fericit. Insemnatatea vietii acesteia este foarte importanta si nicidecum de neglijat. Exista doua tipologi de oameni : pesimistii care simt o tristete in suflet indiferent de evenimentele din viata lor, si indivizii optimisti, care apreciaza viata, creatia lui Dumnezeu, frumosul din ea si se bucura din plin de momentele frumoase din viata 
|
sa fi optimist e sa fi miop, de obicei apare in randul celor care blocheaza gandurile "negative" in mintea lor pentru ca nu vor sa accepte situatia.
Citat:
Imi este imposibil sa gandesc ca aceasta viata este numai tristete si ca este neinsemnata ...cand pentru mine toate au sens si farmec, am avut si am parte de momente frumoase in fiecare zi si in prostia mea ma bucur de viata ca de un dar si nicidecum ca de o pedeapsa amara! Cu totii avem si momente nu intotdeauna fericite in viata, numai ca e pacat ca sufletul sa nu poata percepe frumosul vietii.
|
A spus cineva ca suferinta in viata e pedeapsa amara? nicidecum. suferinta are beneficiile ei.
Iar cu fericirea in viata, e irelevanta si foarte scurta.
Citat:
Imi amintesc si acum de intrebarea unui Preot Profesor adresata unei colege " De ce esti atat de trista, de ce nu zambesti, il cunosti pe Hristos, cum poti sa nu simti bucuria?" Pe langa acest profesor " prost" mai exist si eu, alt crestin prost caruia ii place sa vada oameni -crestini care emana buna dispozitie, lumina, bunatate, seninatate...
Cum poti spune ca numai cei prosti se pot bucura in aceasta viata? Ai citit Acatistul de multumire " Slava lui Dumnezeu pentru toate", sa vezi inteligenta si bogatia sufleteasca a omului care poate vedea cat de frumoasa e viata?
|
eu fac distinctia intre confort si fericire.
si un animal poate fi fericit, dar este el mai inteligent decat un om?
Cand iti dai seama ca esti in viata? atunci cand suferi, atunci esti constient cel mai mult.