View Single Post
Vechi 27.09.2009, 21:17:19
archanghel
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mai citește, și ai să vezi că au luat atitudine, chiar o atitudine dură împotriva ereticilor, până la pălmuirea lor , asta neânsemnând ură sau lipsă de iubire.
Foarte posibil sa fie asa draga frate,dar atunci,acei sfinti care au luat atitudini NU SINT AI DOMNULUI.Am intilnit expresia folosita de o maicuta de pe la o manastire de prin moldova,cred,care se referea la ''sfintii parinti din zilele noastre''...cind m-am referit la sfinti,m-am referit la acei SFINTI PARINTI si nu la acestia din zilele noastre.
Dar poate ca amindoi am putea mai bine sa incercam sa intelegem cele citite de dumneata,daca poti posta aici sau macar sa reproduci,caci ma gindesc ca nu mai sti precis unde si cine a scris asa ceva.Caci Dumnezeu ESTE IUBIRE si ESTE NEPARTINITOR,iar eu stiu ca cine NU ARE acestea calitati,NU ESTE AL DOMNULUI,indiferent cine este si indiferent cum se numeste.
PS: este posibil ca termenul ERETIC sa difere ca inteles la noi doi.
La mine,termenul defineste un om care (nu conteaza ce afirma acel om) tot timpul IMPUNE,DORESTE,CONTROLEAZA,AGRESIV,INTOLERANT,VIOL ENT,CURVAR,...si...ar mai fi.Nu pot sa introduc mindria caci toti suferim de ea,sau iubirea de sine,caci si eu sint aflat in raza ei..ma rog,aceste sentimente care totusi,nu sint chiar asa degradante.Si asta pentru caci privesc faptele si nu vorbele,caci...VORBA MINTE DAR FAPTA DESCOPERA.
Si ar mai fi o interpretare..ERETIC=PAGIN
Si atunci apostolul Pavel ne spune ''cu paginii,m-am facut ca paginii ca poate sa dobindesc vreunul din ei''..deci,faptele paginilor erau asa : betia,adulter,desfrinarea,imbuibarea,necredinta (necunoasterea lui Isus),inchinarea la idoli (poftele) caci tot el ne instinteaza (apostolul) ca inchinarea la idoli nu era altceva decit servirea poftelor celor multe ale trupului.Si cred ca sf Ioan Scararul (?) numara peste 300 (crec ca peste 400,nu mai stiu precis) de DRACI numindu-i...dracul desfrinarii,dracul pintecelui,etc etc.
Amin.
Reply With Quote