View Single Post
Vechi 28.09.2009, 03:04:06
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Mi se pare foarte aiurea tot pasajul.
Plus ca vine dintr-o vreme cand Biblia nici macar nu era tradusa in limbile unde se propovaduia. Slujbele se tineau in limba latina si evident ca nu intelegea nimeni ce spune/canta/citeste preotul acolo.
Nu-mi scot crucea de la gat decat foarte rar si impus de imprejurari (ex. radiografie plamani).

Iarasi lipsa de logica elementara si o propozitie extrem de dubioasa!
Mai intai te duci cu viitoarea nevasta la Dumnezeu si ceri binecuvantare dupa care cand vrei sa faci ceea ce este nu numai permis dar si BINECUVANTAT, brusc trebuie sa-ti fie rusine si sa acoperi(?!?!) icoanele??? Sa le acoperi? Adica daca ai acoperit icoana ai acoperit ochii lui Dumnezeu sau cum?? Fratele meu, daca vezi ca faci ceva urat si rusinos nu o mai face!
1. As putea sa stiu ce fel de competente iti arogi atunci cind cataloghezi drept aiuristice sau lipsite de logica afirmatiile unui episcop ortodox?

2. Ma indoiesc ca in Rusia slujbele s-au tinut vreodata in alte limbi decit greaca si slavona. Ai auzit vreodata de Chiril si Metodie apostolii slavilor? - La 1549 se slujea in slavona, limba pe care o intelegeau perfect toti slavii care populau Rusia.

3. De cel putin doua ori am spus mai inainte ca prin acoperirea icoanelor nu te ascunzi de Dumnezeu, ci dai dovada de respect fata de lucrurile sfinte. Dupa logica ta ai putea sa te culci cu nevasta si in biserica pentru ca ai face un lucru permis si chiar in locul in care te-a binecuvintat Dumnezeu.

3. Eu nu pot fi fratele tau pentru ca fratii mei sint ortodocsii.
Reply With Quote