Citat:
Īn prealabil postat de glykys
Mi-a placut foarte mult tot ce ai scris mai sus,Metanoia >:D<. Cred ca Topcat o sa aprecieze macar ultimul enunt. Si eu i-am spus candva unui om (nu chiar ateu, in forma in care se declara Topcat, dar nici crestin, sa zicem... putin credincios) ca este un om bun si e greu de descris cat de multa bucurie i se citea pe fata. Si acela este un om atat de bun (asa cum nu sunt toti cei care se numesc crestini), dar stiu ca sufera cumplit pentru ca stie ca ii lipseste ceva, ca nu-L are pe Dumnezeu. Si mie mi-e foarte simpatic Topcat (numai cand ii vad maimutica aia din semnatura ma inveselesc) si ma gandesc cata sminteala ii pot produce niste oameni mici ca noi... In loc sa ii intoarcem spatele sau sa incercam sa lamurim cu putinele noastre cunostinte cu care mai degraba il bulversam si pe care incearca sa le demonteaza in fel si chip (metoda lui - si ma refer strict la metoda - seamana cu cea a lui Socrate, care auzise el de la oracol ca e cel mai intelept din lume, desi el stia bine ca nu este asa, ca nu detine adevarul absolut, si atunci ii iscodea pe toti care ii ieseau in cale, le facea praf cu abilitate argumentele, folosindu-se de tactici sofistice, numai ca sa isi demonstreze siesi ca el este mai intelept decat ei prin simplul fapt ca el stie ca nu stie nimic, iar ceilalti doar cred a sti ceva), mai bine ar fi sa ne rugam pentru el, sa il lumineze Dumnezeu sa-L vada.
|
Va multumesc la toti pentru cuvintele voastre, sper si prin asta sa vedeti ca bunatatea nu are legatura cu credinta.
Te inseli, sa stii, cu privire la putinele voastre cunostinte. Din cite am vazut (si am vazut destul de multe) ele sint cam tot ce poate da credinta plus bunul simt omenesc.