View Single Post
Vechi 28.09.2009, 16:27:14
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

:)))))) f frumoasa povestioara. Si sugestiva. Imi amintesc, apropos de Cuviosul Paisie Aghioritul, ca un calugar a venit la Sfintia Sa sa-i spuna ca vrea sa se duca in lume sa propovaduiasca si el Cuvantul Lui Dumnezeu pentru ca simte ca nu face nimica stand la liniste in manastire si vrea sa faca si el ceva pe lumea asta, spre slava lui Dumnezeu.
Cuviosul i-a zis sa stea acolo la locul lui pentru ca rugaciunea pe care o face in manastire nu poate fi egalata de nici-o misiune oricat de evanghelica ar fi ea. Ba chiar, daca se va duce in lume, se va sminti de ce va vedea acolo si se va rataci de turma lui Hristos.
Ca urmare, nu pot fi de acord cu acei calugari care canta rock (gandindu-ma prin prisma intelepciunii Cuviosului Paisie Aghioritul) dar nu pot fi nici impotriva lor pentru ca ar insemna sa-i judec.
Pe de alta parte, daca ei nu au fost intorsi din drum de un sfant precum Cuviosul, am conchis ca au avut dezlegare, aprobare de la Dumnezeu (avand in vedere ca Dumnezeu putea sa-i intoarca din drum oricand printr-unul din Sfintii Sai de prin Sfantul Munte). Daca totusi n-au avut dezlegare (adica li s-a dat un sfat de care n-au tinut cont), atunci sunt in ratacire. Insa, trebuie sa-i acceptam pe oameni asa cum sunt, cu bune si cu rele, de asta nu pot sa-i blamez. Fac si ei ce-i duce mintea. Dumnezeu le respecta libertatea asa cum ne-o respecta si noua atunci cand mai facem rele. Le-am ascultat doua piese si e o muzica frumoasa, pacat ca nu-si intrebuinteaza talentul cantand spre inaltarea inimilor credinciosilor, in manastire, la Sfintele Liturghii.