Citat:
În prealabil postat de condor
Referitor la "sfanta taina a spovedaniei":Nici Mantuitorul si nici Sfanta Scriptura nu spun nimic despre spovedanie. Se face referire la marturisirea, unii altora, a pacatelor, dar aceasta tine de modul de vietuire intre crestini.
Ca o curiozitate: dvs. ati citit, macar o data, Noul Testament?
|
"22.Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23.Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
Ioan Cap.20
Dialogul cu neoprotestantii e inutil,ei nu mai au alt ghid decat Biblia dar nici macar asta intru totul,ei culegand si intrerpretand dupa capul fiecaruia.
Incercarea lor de a combate dogmele Bisericii sunt hilare;e ca si cand ai incerca sa demonstrezi o teorema stiind numai tabla inmultirii.
LE

e scurt sa ma refer si la sfinti,iau un citat clar tot din Sf. Scriptura pt. a fi mai usor:
21. Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu.
22. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor. "
Matei Cap.8
Dumnezeu are alt criteriu al mortii,asta e un singur citat desi stiu ca sunt mai multe in care se refera chiar la cei pe care noi ii credem vii,ca morti.Cei vii cu adevarat sunt cei in Duhul Sfant.Cum poate un om care-l are pe Duhul Sfant sa fie mort?E mort cu trupul care-l va capata dupa Inviere dar sufletul lui este viu in veci.