Subiect: Tendinta
View Single Post
Vechi 28.09.2009, 17:18:00
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
De ce a trebuit Hristos sa ne redea posibilitatea, prima tentativa a dat gres? Cine e de vina ca a dat gres? Prin ce a dat gres?
Nu a dat gres Dumnezeu, omul a dat gres. Dumnezeu l-a creat pe om liber. Omul se aseamana cu Dumnezeu, Dumnezeu e liber, omul este liber. Daca in om nu ar fi existat si posibilitatea sa greseasca, atunci ar fi fost un robotel simpatic care spune te iubesc oricand il apesi pe buton.

Citat:
De unde o fi stiut Adam si Eva sa cada in asemenea fel incit sa semene atit de bine cu animalele?
Ei nu au stiut sa cada intr-un anumit fel si nici nu au stiut ca vor cadea. Ei au considerat ca se vor inalta la nivelul cunoasterii Lui Dumnezeu, dar s-au imbolnavit de necunoasterea Lui Dumnezeu, ajungand la ideea caraghioasa ca se pot ascunde in spatele unui tufis de Dumnezeu Atotfacatorul si Atottiitorul. Au fost inselati de diavol, tatal minciunii si au fost mandri si nu si-au cerut iertare.
Citat:
De ce animalele au, intr-un mod rudimentar, aproape toate elementele care il pot face pe om sa se asemene lui Dzeu (aici ma refer constiinta de sine, moralitate)?
Creatia Lui Dumnezeu este fascinanta!!! Personal cred ca speciile au fost chemate la viata de cuvantul Lui Dumnezeu si au evoluat una din cealalata, sau din stramosi comuni, dar daca asta s-a intamplat intr-o singura zi (oare cate minute o avea ziua lui Dumnezeu Cel vesnic?) sau miliarde de ani, nu stiu si nici nu am timp si resurse necesare ca sa aflu... adica mi-e indiferent. Speciile au evoluat probabil pana la hominizi...poate pana la homo neardentalensis. Homo sapiens este insa ceva cu totul special... e iesit direct din mana Lui Dumnezeu si conform poruncii divine este singurul stapan al pamantului pe care l-a umplut, indifrent de conditiile de mediu.
Citat:
De ce consideri ca omul indumnezeit e diferit de animal? Si aici ma refer la libertate si constringeri, la animale - naturale iar la omul indumnezeit - legile dumnezeiesti?
Omul indumnezeit este diferit de animal, pentru ca Dumnezeu este diferit de animal. Animalele nu e pot elibera de constrangerile firii lor, pe cand omul este capabil, dar plateste pana la urma consecintele actelor sale. Nu ma refer aici atat la suferinta din iad, ci la suferinta inca din timpul vietii (inceputul iadului).
Legile dumnezeiesti nu sunt constrangeri pentru omul indumnezeit, ci sunt firesti, sunt si percepute ca firesti.
Reply With Quote