View Single Post
Vechi 28.09.2009, 21:31:58
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă "cinstirea sfinților" presupune închinarea și puparea rămășițelor lor pământești, este un act cât se poate de păgân. Venerarea aceasta macabră o puteți întâlni în toate culturile păgâne, și mai nou la sectele spiritiste și satanice. Cât despre presupusa fundamentare biblică, acesta este un mit (ca sa nu-i spunem minciună).

Ai dreptate doar daca Biblia minte. Eu ti-am adus argumente biblice foarte clare pentru a explica venerarea moastelor. Asta daca ai avea mintea deschisa si ai fi citit cu atentie ce am scris. Faptul ca exista posibilitatea ca acestea sa nu poata fi identificate in "Bibliile" voastre nu mai e vina mea. Iar cinstirea sfintilor nu inseamna doar cinstirea Sf. Moaste, acesta reprezinta doar o componeta, pana la urma exista si sfinti al caror loc de ingropaciune este necunoscut. Nu cred ca e nimic macabru in a atinge moastele unui om atins de sfintenie, cel putin pentru cei aflati in stapanirea lui Dumnezeu si nu a diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga. De altfel mai stiu si ca unii oameni din aceasta categorie s-ar manifesta ciudat in astfel de situatii: lesin, spasme, si tot felul de crize.
Mai stiu de altfel ca diavolul prin uneltele sale incearca sa denigreze si sa pateze tot ceea ce este sfant, tot ceea ce are legatura cu Dumnezeul cel Adevarat. Se pare ca nu au scapat nici Sfintele Moaste.
Reply With Quote