29.09.2009, 00:04:42
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de windorin
Gata, prosoape pe icoane, crucea data jos de la gat, etc. Ce mai urmeaza?!
Hristos scos din inima, ca doar nu'L putem purta pe Hristos in inima cand ne iubim sotia. (Continuand duhul de mai sus.)
Fratilor, oare gasiti temeiuri la Sfintii Parinti, ori in Scriptura, pentru a ne ascunde anume fapte binecuvantate de la fata icoanelor. Este o taina a omului aceasta fapta, este o intimitate a celor doi, insa Domnul, prin harul trimis la Cununie a facut posibila aceasta unire. Oare acel har si prezenta a lui Hristos Euharistic in cei doi se retrage dupa noaptea Nuntii?!
Sa nu fim mai sfinti decat sfintii. Sa le urmam dragostea si discernamantul.
"Vai celui prin care vine ispita."
Vai noua, daca prin noi se va sminti vreun incepator sau unul mai mic din Biserica.
Nu conteaza ca un om este episcop sau nu. In dreapta credinta, mireanul este egal cu clericul.
De multe ori, din mandrie, un cleric poate gresi cu mult mai mult decat un mirean.
Asa ca, citatul de mai sus, nu are o greutate mai mare prin faptul ca e spus de un "vladica".
|
De ce religie spuneai ca esti, domnule? Am observat ca-ti place sa filozofezi dupa ureche, dar nu mi-am imaginat ca esti chiar atita de slab pregatit in materie de credinta elementara. Dumnezeu a binecuvintat, intr-adevar, unirea barbatului cu femeia in cadrul casatoriei, dar in acelasi timp este o concesie facuta din cauza slabiciunii omenesti. Casatoria este forma inferioara de traire crestineasca si daca constientizam aceasta stare, atunci ne dam si seama ca nu avem nici un motiv sa ne simtim spiritual confortabil sau sa fim intr-atit de lipsiti de modestie incit sa ne etalam in fata lucrurilor sfinte iesirile tolerate. Impreunarea trupurilor nu face parte din viata sfintilor si nici din Imparatia lui Dumnezeu.
In ce-l priveste pe Nifont, sfintul episcop al Novgorodului, iti recomand lectura textului de mai jos in speranta ca te va determina sa-ti reconsideri macar vocabularul.
|