Cativa preoti cu har
Par. Calistrat Chifan, care inainte putea fi gasit la man. Barnova, iar in prezent poate fi gasit la man. Vladiceni. De ex. eu nu gaseam raspuns la niste dileme f. personale, chinuitoare, care ma tot framantau refuzand sa-mi dea pace, si l-am intrebat pe acest parinte, i-am cerut sfatul, apoi a fost ok.
Par. Irineu (a vietuit vreo 5 ani de zile si in Sf. Munte Athos), care poate fi gasit la o man. nou infiintata de dansul, cu hramul Sf. Nectarie (pe undeva prin satul sau comuna Ponoarele). Acest parinte mai vine din cand in cand (mai mult in timpul perioadelor de post de peste an) in Bucuresti, la man. Antim (unde putea fi gasit inainte, aproape permanent), pt. a spovedi si sta de vorba cu lumea care il cauta pt. sfat etc, dar depinde, pt. ca este in varsta si bolnav.
De ex. eu am avut (iarasi, printre altele) o conversatie scurta cu acest parinte, nu demult, fiindca m-am mutat din nou intr-o alta locuintza si aveam impresia obsesiva (si care ma bantuia cu disperare) ca proprietarii imi fac vraji etc, iar parintele mi-a spus ca nu proprietarii, ci unii dintre vechii mei vrajmasi imi trimit demoni ca sa ma sperie, dar sa nu ma sperii, ci sa am credinta puternica si sa ma rog cat mai mult (ca sa se arate credinta) etc.
La man. Camarzani, din cate am auzit, iarasi s-ar afla un alt parinte (Ignatie, parca se numeste, daca am retinut eu bine) mai 'deosebit' (adica mai cu viata sfanta, cu mai multa experientza duhovniceasca si in masura sa dea sfaturi pt. rezolvarea unor probleme diverse etc).
La man. Frasinei, iarasi, din cate am auzit, ar mai fi inca un alt parinte (dar am uitat numele si detaliile, insa mai intrebati daca ajungeti acolo, poate gasiti pe cineva care va poate indruma etc).
|