Citat:
Īn prealabil postat de ciprian85
Vad ca ori nu ai citit cu atentie ori incerci sa denaturezi ce am scris. Se pare ca va trebuii sa ma repet poate astfel vei intelege. Sfintii: Maica Domnului, Apostolii, Proorocii,... pentru noi nu sunt morti(sufleteste ci doar trupeste - banuiesc ca stii ca omul este format din trup si suflet care este nemuritor, care dupa judecata sau se va osandi fiind privat de iubirea lui Dumnezeu sau se va bucura in Rai) ei sunt VII in Imparatia lui Dumnezeu.
|
"Ei sunt vii in Imparatia lui Dumnezeu" - spuneti dvs. Se pare ca desconsiderati spusele Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli si va formati o teologie proprie (necrestina).
Ca sa fim cu Domnul in Imparatia Sa, trebuie sa se intample ceea ce Mantuitorul a promis:
"Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi." (Ioan 14:3)
"Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta Lui."(Apocalipsa 22:12)
Dvs., fiind mai presus decat Hristos, ati dat niste derogari inainte de termen. Nu ati mai asteptat revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si judecata ci ati dat direct bilete pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Cat despre prooroci sau alti oameni ai lui Dumnezeu, Sfanta Scriptura ne arata ca acestia nu s-au suit la cer (doar in cazul in care au fost inviati de Dumnezeu):
"Caci David nu s-a suit in ceruri" - spune Sfantul Apostol Petru in Fapte 2:34.
"Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni, si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor" - i se spune profetului Daniel, inainte de trecerea la odihna (Daniel 12:13)
Cat despre suflete nemuritoare: ori v-ati inspirat din filozofia antica greceasca ori din ideile spiritiste contemporane. Sfanta Scriptura ne spune ca doar Dumnezeu este nemuritor. Cat despre suflet, iata ce spune Sfantul Iustin Martirul (unul din Sfintii Parinti care nu a fost amagit de filozofia lui Platon):
"Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." Dialogul cu iudeul Tryphonn cap.6
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(aceeasi lucrare a Sfantului Iustin Martirul, cap. 80)
Probabil, imi veti veni cu citate ale unor Sfinti Parinti, afectati de mitologia si filozofia greaca. Voi fi nevoit sa vin, la randul meu, cu Sfanta criptura.