View Single Post
Vechi 29.09.2009, 12:51:05
camidece
Guest

Implicit se poate si altfel

Daca este scrisa dintr-un imbold onest de aflare a adevarului, Istoria poate arata si altfel.
Dupa parerea mea evreii au cazut intre pietrele de moara ale timpului pentru ca ei au trait sub blestem, dupa legea veche care este blestem si pentru cei care nu o respecta pina la capat. Iar capatul, implinirea legii vechi este HRISTOS, pe care ei l-au rastignit.
Pe de alta parte, noi, ca si crstini ortodocsi nu cred ca avem dreptul sa ii judecam, noi trebuie sa stam neclintiti in legea noastra care este legea noua a iubirii si iertarii; de asemenea nici nu trebuie sa acceptam minciuni, culpabilizari false. Trebuie sa acceptam vini reale, cu o minte noua.
Mai cred/sper ca timpul iertarii pentru evrei a inceput prin chemarea lor din toate colturile lumii in Tara Sfanta, Israel. Dar acolo unde este BINECUVANTAREA lui Dumnezeu este si incercarea/trezirea credintei. Fiare pierzatoare de suflet stau probabil gata sa dea iama in turma lui Israel, asa cum nu cruta nici turma crestina (vezi atitea secte si relativizari rationaliste ale CUvantului Lui Dumnezeu), si daca am inteles eu bine, ultima va fi LEPADATUL de antihrist. Pentru ambele turme exista o singura scapare si acela este IIsus Hristos.
Reply With Quote