Citat:
În prealabil postat de moshu
Acctually, eu am incercat sa citesc cartea domnului Savescu ("Noi nu suntem urmasii Romei") dar m-am impiedicat in ignoranta grosolana si prosteala orgolioasa. Nici macar nu contine niscai dovezi concludente - toata cartea e un strigat impotriva studiilor si rezultatelor de pana acum, prezentate cu metode pseudostiintifice. Trebuie sa fi cu adevarat nebun la cap ca sa crezi in asa ceva, ca spatiul carpato-danubiano-pontic a fost leaganul umanitatii, ca din noi s-au tras toate popoarele, si ca limba noastra e limba atat de mult cautata... indo-europeana! Este un mit la fel ca Atlantida, lemurienii, pamantul plat, lumea de sub pamant etc. Daca ar fi limba latina\dacica inrudita cu aramaica, de ce nu putem intelege sau citi cateva cuvinte?
והב ןלכתסמ אלו אתיירואד יחרואו אתיירואד יליבש ןאמחד איבייחד
|
" eu am incercat sa citesc cartea domnului Savescu - nici macar nu contine niscai dovezi concludente - toata cartea e un strigat impotriva studiilor rezultatelor de pana acum".Si pana la urma ati citit-o sau nu? Sau doar cautam sa ne dam mari pe forum orbiti de mandrie si "prosteala orgolioasa".Nu trebuie sa fii nebun, trebuie sa fii roman, si daca vrei sa stii mai multe despre neamul tau mai studiaza.Domnul Savescu a strans dovezi si din ce au spus altii despre spatiul carpato-danubiano-roman si care nu sunt de origine romana.Domnul Savescu nu a facut decat sa adune dovezi din descoperirea altora.La ce mi-ar servi mie ca englez ,canadian sau stiu eu ce alta natie sa scriu despreun popor,un neam foarte putin cunoscut si apreciat de "marii savanti ai lumii," daca nu ar fi intocmai adevarul care ia facut sa spuna cele constatate si descoperite de ei? Nu ne trebuie decat putina bunavointa pentru studiu si mai mult patriotism,ca un lucru nu prea stim noi romanii ca multi sacali vor sa puna mana pe acesta tara.Dumnezeu sa ne ajute si sa ne scape de vrajmasi.