Citat:
În prealabil postat de archanghel
Bine,sint de acord,dar te rog sa ma lamuresti pentru a putea sa te inteleg.CE ESTE EREZIA ?
Probabil,aici e neintelegerea.Defineste punctul bisericii,caci eu nu am fost preocupat,pe mine m-au preocupat altele,si am raspuns prin prisma acelora dobindite.Daca acelea sint gresite,ma gasesc pe un drum gresit,de aceia,te rog sa-mi raspunzi.Si cu sfinti parinti din zilele noastre,sper sa gasesc convorbirea acelei maicute(80 de ani,calugarita) si dau un link ,iar daca nu voi regasi linkul,voi retrage cuvintele.
Eu am postat concret,dumneata,doar ai facut afirmatii.Acum te rog,dovedeste.
Amin.
|
EREZIE=Dictionar Religios=Termen care indica invatatura gresita a unor persoane sau grupari de persoane; abatere doctrinara de la invațatura Bisericii.
deci o abatere de la dogma bisericii, de la invatatura de credinta, nu un pacat al neputintei, al slabiciunii((a nu se intelege ca justific pacatul)
nu stiu ce ti-a spus maica aceea, nu si explicat prea precis.
insisti cu varsta si statul anumitelor persoane (calugarita, pustnic)
ce vrei sa subliniezi?
cat depre interpretare scripturii dupa bunul plac, stiu numai atat:"in ele sunt lucruri cu anrvoie de inteles pe care cei nestiutori si neintariti le interpreteaza ca si pe celelalte scripturi, spre a lor pierzare"