View Single Post
Vechi 30.09.2009, 00:02:22
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
O spun pentru a treia oară poate se va sesiza până la urmă cineva: Dacă tot nu e suficient botezul neînsoțit de acele atribute (împărtășite doar de un tânăr sau adult, niciodată de un prunc), la ce bun botezul pruncilor?

Cele două premise sunt false:
1. Chiar dacă nu ajung toți la maturitate, Dumnezeu ltie mai bine ce ar fi făcut dacă ajungeau, nu e nevoie să ne substituim noi atotștiinței și atotputerniciei lui Dumnezeu.

2. Singul om despre care știm sigur (a spus-o Hristos) ca va fi mântuit e tâlharul pocăit și nebotezat. Aceasta confirmă și ce am spus la punctul 1. Hristos știa că dacă ar mai fi trăit s-ar fi botezat.

Haideți să nu fim absurzi! Ați vrea să-i educăm în spirit ateist? Când ai găsit calea mântuirii ce ți-a adus ție personal pacea și o viață deplină în Hristos, normal că-l vei învăța și pe copil la fel... Există totuși o diferența, remarcabilă spun eu: îl lăsăm pe el să aleagă nu-l forțăm. A-l introduce forțat pe copil în apa botezului, reprezintă o imixtiune intolerabilă în viața și conștiința religioasă a cuiva. De aici și până la creștinarea cu sabia (cum a făcut Conquista catolică) e doar un pas...
Bine domnul meu, e greu cu intelegerea, am mai zis-o si o mai repet, pt noi otrodocsii , Botezul e una dintre cele 7 taine, adica e o lucrare harica de curatire,
Talharul de pe cruce a fost o exceptie, in rest, nu stim ca un om nenascut din apa si Duh Sfant, sa fi mostenit imparatia Cerurilor , care este fara pata, fara cusur
Da dar tot nu e bine sa ne jucam cu poruncile lui Dumnezeu, chiar dvs , adventistii tineti mult la porunci, cum credeti ca in cazul sabatului , Dumnezeu este neingaduitor, dar in cazul curatiei de pacate este, treaca mearga

La faza cu educatia, doar mi-ati confirmat grija pt copii dar intr-o alta maniera, mai occidentala, mai apropiata gandirii libertine a sec XX

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote