În prealabil postat de zaharia_2009
Florine, frumusica problema ne supui desbaterii .Este insa meandruoasa si f. complicata mai ales ca nu se poate rezolva pe loc iar intretinerea femeii se va face in timp lung in care se mai pot intimpla multe, multe. Eu vad lucrurile in felul urmator:
- in totdeauna fetele si femeile serioase sunt acasa la parintii si la sotii lor si nu prin patul ,,pasantilor" dind probe de anduranta !
- daca ai gresit, orice, nu este cazul de scene de disperare sau umanism gretoase.In clipa in care te angajezi ca,,toata viata " nu vei mai face asa ceva ei, din acel moment va incepe ispititorul sa te munceasca si sa te arunce in aceiasi greseala sau in si mai mare ...pt. ca asta este modul tipic de batjocorire al diavolului.Numai cine nu este matur si ne induhovnicit nu aproximeaza razboiul nevazut al inimii si mintii.
- ei, aparitia unei sarcini (asemanator cu topicul cu mansturbarea)pune mama intro stare noua ,inedita adica copilul este martorul pacatului. Avem un frate care posta parerea (pe topicul cu masturbarea)ca daca masturbarea este pt. donare de sperma in vederea insamintarii el nu mai vede nici un pacat(poate dupa canoanele dumnealui ca dupa ale bisericii, nu !). Pai copii rezultati prin pacate ...sunt martorii pacatului cit traiesc ei. Ca vrem sau ca nu vrem asta este. Este acelasi lucru cu impreunarea sotilor vinerea pt. procreere...sau poate chiar mai rau . Asa deci, cit va trai mama si va avea in fata copilul rezultat din pacat isi va avea inaintea ochilor pacatul ei . Chiar daca este necredincioasa D.zeu va avea grija sa ii aminteasca periodic aceasta .De unde stiu eu ? din ceea ce se intimpla in lumea din jur !
- avort nu se face, este clar !dar ce va face un barbat prins in ,,distractia" aceasta este greu de zis pt. ca lucrurile trebuiesc facute cu buna rinduiala ,cu cumpatare si cu cit mai multa inima buna . Dar greu si diferit de zis de la un barbat la altul .Exista si barbati (pe placul ,,jucauselor")care de la sine sau ,,temeinic" sfatuiti ar ierta,ca de este crestineste, si ar pastra femeia cu copilul . Pai daca este in curtea ta, il cheama ca pe tine ...ce sa mai ,asta este ,easte al tau !Of...of!
- eu unul as renunta la sotie,in primul rind iar mai apoi m-as mai gindi daca as finanta-o sau nu . Pai cind s-a asezat in pat nu s-a gindit la ce urmeaza? Pt. problemele ei trebuie sa se gindeasca altul si nu ea? Intr-o singura circumstanta si cu multe temeri as accepta-o ca din totdeauna fara a mai avea cu ea (ca si cu altele)relatii intime. Femeile ,pe timpuri ,erau mai iertatoare decit noi barbatii dar am auzit nu de mult ca cica s-ar fi schimbat si ele !Mai ,taina casatoriei este un juramint greu,ca si cel al monahului si nu se ia in indiferenta sau deridere ca suntem baieti destepti.Trairea dreapta in hristos este tare greoaie. Exista o carturie ,scrisa de o catolica straina,despre femeile desfrinate ajunse sfinte crestine. Ei ,despre toate acestea se stie bine ca au ajuns sfinte dar au ramas in istoria crestinismului ca fiind initial desfrinate, asta nu s-a sters,tocmai pt. a le deosebi de sfitele fecioare. Marta si Maria si-au ales scopuri diferite (a nu se face confuzia ca ar fi fost desfrinate !)in viata si au ramas ca pilde diferite ...
Bine zicea par. Paisie aghioritul :,,...mai, traiti cum puteti dar feriti-va de pacate" . Dupa ce faci pacate mari ,grele ai vrea ca dupa un timp lumea sa uite si sa se termine cu punerea ta la index dar lumea nu uita asta nici o data si ori de cite ori ti-e lumea mai draga sau iti este mai bine ea iti aduce aminte de cine ai fost si ce ai facut . Sa ne ferim deci de pacate mari iar de facut sa facem fiecare dupa a lui chibzuinta si cit mai cu inima caci toate pt. Hristos le facem !
Am zis si am...semnat ! Sa fi binecuvintat !
|