View Single Post
Vechi 12.02.2007, 09:30:38
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Da Mirela vorbesc limbi straine pentru multi. Eu ramin la parerea mea ca ori sintem un Noi toata biserica ori sa o lasam balta si sa stam fiecare acasa sa ne rugam.Se uita ca Liturghia incepe cu adunarea in biserica (cum spune Pr. Schmemann) iar biserica nu inseamna constructia ci adaugarea de suflet linga suflet din credinciosii aflati in biserica zidita.
Nu am nevoie aici de exemple incepind cu "oare sintem toti invatatori..." Cine nu poate cinta sa nu cinte! Da cine poate cinta un cintec de betie la un chef sa cinte cit poate in biserica. Biserica ortodoxa nu-i teatru, circ. Ii criticati pe Evanghelici, catolici dar in esenta nu doriti decit sa fiti ca ei. Sa mergeti la un spectacol bun. Cu cor imens, cu orga cu inscenari...
Nu-i deloc lipsit de iubire mesajul meu, dar poate asa mai direct intelegeti ce vreau sa spun.
Iar in privinta reformei limbii romane : eu nu am mai apucat-o asa ca nu scriu inafara de Romania nimic cu i din a (oricum este o discutie de prisos pe forumul asta unde tehnic este imposibil de scris romaneste) in plus nici chiar la gramatica nu-s f. tare dar ma gindesc ca ce spune omul este mai de valoare decit cit de corect gramatical o face.
Reply With Quote