Subiect: Tendinta
View Single Post
Vechi 30.09.2009, 14:52:34
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dzeu pune la un loc un criminal cu un hot, unul care a schingiuit milioane de oameni cu un obsedat sexual care si-o trage singur, un ateu care a donat miliarde de dolari in scopuri caritabile cu un betiv.
Nu poti departaja oamenii doar in sfinti si criminali.
Inteleg ca Dzeu trebuie sa fie drept prin definitie, dar asta nu e dreptatea pe care mi-as putea-o dori vreodata.
Sa nu uitam ca Dzeu a inventat iadul, chiar daca prin intermediari sau alte scopuri.
Topcat, noi nu stim judecatile Domnului, nu stim care merge in iad si care in rai, de aceea am dat niste exemple aflate la limita. de unde stii tu ca ateul caritabil nu a ajuns in rai? de unde stii tu ca era cu adevarat ateu? Dumnezeu se uita si la sufletul omului... si, oricum, sunt diferite lacasuri in rai si in iad, intr-o parte stau sfintii, in alta stau oamenii evlaviosi... si in iad sunt diferite lacasuri, unii se chinuiesc mai mult, altii mai putin, in functie de gravitatea pacatelor. nu o zic eu asta, ci sfintii parinti.
Dumnezeu nu a inventat pacatul, ci doar liberul arbitru.... eu nu m-as revolta impotriva lui Dumnezeu ca mi-a dat liber arbitru. Caderea in iad e o consecinta a pacatului, care a fost inventat de om! Ti-am spus, Dumnezeu e drept si iubitor in aceeasi masura.