Citat:
În prealabil postat de condor
Apostolii "scot in evidenta" toate celelalte zile ale saptamanii:"Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea..."(fapte 2:46)
|
Da dar dupa Inaltare, doar duminica si sambata mai sunt scoase in evidenta, mentionate intre zilele saptamanii, nici alta.
Citat:
Apostolul Ioan era in Duhul, in ziua Domnului. Pe vremea Sfantului Apostol inca nu se inventase denumirea de "ziua domnului" pentru ziua intaia a saptamanii. Pe acea vreme, de crestinism autentic, se stia ca "ziua Domnului" era ziua a saptea (sabatul - sambata). "Fiul omului este Domn si al sambetei"(Marcu 2:28) sau "Ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului Tau." (Iesirea 20:10).
Despre ziua a saptea, Sfanta Scriptura ne spune ca este ziua Domnului. Despre ziua intaia, cine v-a spus ca este ziua domnului? Poate "domnul contrafacerilor" (cel care schimba ce a lasat Dumnezeu).
|
Sfantul Parinte Ignatie Teoforul in anul 110 in Epistola catre Magnezieni numeste ziua Domnului Duminica si ziua in care a inviat Hristos, facand diferenta intre aceasta zi si sabatul evreiesc.La fel zice si Barnaba in Epistola sa.
de ce nu cititi ce va dau , ia citeste aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=111
Citat:
Asta in cazul in care ii numiti "primii parinti apostolici" pe cei care au trait in secolul 4. Spun asta, pentru ca pana in sec 4, ziua intaia a saptamanii purta denumirea pagana de "ziua soarelui" (dies solis). Aceeasi denunumire pagana o folosea si "sfantul" Connstantin cel Mare (vezi edictul din anul 321).
|
Parintii apostolici sunt numiti sfintii parintii care au trait in vremea apostolilor, te rog mai documenteaza-te.
Citat:
Faceti cum credeti, dar aveti de grija. Dumnezeu a binecuvantat si sfintit o singura zi a saptamanii (ziua a saptea), de la facerea lumii, si a scris lucrul acesta in piatra. Alt 'dumnezeu" (dumnezeul vecului acesta) a schimbat ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit pe vecie. ("Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne , este binecuvanta pe vecinicie." (1 Cronici 17:27)
|
citeste si aici :
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=116
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Iartă-mă pentru ce-ți voi spune, însă acesta este cel mai prostesc argument ce l-am auzit vreodată legat de sărbătorirea duminicii...
Imaginează-ți o săptămână (septi-mana) de șase zile (sic) din care lipsește chiar ziua întâia!
|
Nu te iert , pentru ca nu gandesti.
Saptamana sau septimana vine de la cuvantul sapte , septi sau sapta(sapte).
Mai discutam dupa ce terminati de citit posturile acelea doua pe care vi le-am dat, de la cap la coada, pana atunci nu am sa va mai bag in seama.