Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Marturisesc ca dupa ce am citit mesajele, am luat o pauza pentru a nu fi tentat sa raspund sub influenta tulburarii de moment.
M-am adresat pana acum ca UNUI si nu UNEI "Zaharia". Daca-i vorba de o doamna, trebuie sa-mi revizuiesc oarecum ideile pentru ca in general am intelegere mai mare fata de partea feminina, daca asta nu ajunge sa fie speculata!
Se pare ca "te joci" cu pareri mult prea serioase. Poate n-ar insemna mare lucru daca nu ti s-ar aduce osanale: "Vai, ce inspiratie divina!... Cum de ti-a venit ideea?"... Tuturor ne place gadilatul amorului propriu, dar la tine este un pic cronicizat. Cine indrazneste sa nu fie de acord cu parerea ta, si-a ratat mantuirea, este pacatos el si duhovnicul lui. Tu STII asta. Eu ma indoiesc de foarte multe si de aceea nu-mi permit sa judec si sa dau cu barda!
NU pune in seama mea pareri preconcepute. Nu ai acest drept. Vorbeste in numele tau; "Clar si nimic mai mult!!!"
ghemis
Se pare ca sunt multe neintelegeri la mijloc. Am scris mai pe larg pe un alt topic si n-as vrea sa repet aceleasi lucruri. Cat despre faptul ca am gresit indepartandu-ma de familie pentru un timp, vad aceeasi tendinta de a judeca ceea ce doar Dumnezeu are dreptul s-o faca. El este cel care "ne trimite" si sunt convins ca stie si de ce. Trebuie sa trecem in viata prin multe, sa suferim, sa invatam (si sa oferim poate) lectii si invataminte. Ceea ce am gresit eu, tu, X, Y cu multi ani in urma NU POATE FI JUDECAT DE NOI. Asta ma tot chinui eu sa spun oricui si parca vorbesc in chineza!!! Ceea ce trebuie sa facem este doar atat: sa ne rugam. Habar nu avem ce inseamna asta! Ar trebui sa va amintiti care a fost prima minune savarsita de Mantuitor si abia atunci veti intelege ca orice poti schimba daca te rogi si crezi!
|
OmBun,(sa stii un lucru,cand te postezi pe forum sub acest nickname deja este o problema lagata de mandrie si apreciere personala,) ai aparut pe forum cu povestea ta de dragoste cu scopul a ce?Sa tragem niste invataminte si noi?Sau,sa ne laudam cu aventurile noastre?Sau vreun moment de sensibilitate?Va intreb ca nu stiu.Si daca cineva i-si da cu parerea de ce ne este greu sa acceptam? Eu am zis asa,fiecare are experienta lui in viata,fiecare dintre noi putem invata unul de la celalalt pe acest forum(cred ca asta e scopul esential al postarilor pe forum),de ce nu acceptam si parerea celuilalt? Am observat un lucru la f.multi dintre oameni(si ma refer la crestini in mod deosebit)cand li se pune adevarul in fata despre ei sar ca arsi,de ce ma judeci?da,cine esti tu?numai Dumnezeu are dreptul sa ma judece. Sant deacord si eu cu ultima parte. Dar una este a vedea,a constata,a arata greseala si pacatul,si alta este a judeca.Am mai spus odata,Dumnezeu ne-a creat cu ochi trupesti si cu ochi duhovnicesti tocmai pentru a vedea.Nu este un pacat sa vezi un pacat,pacat este cand te invoiesti cu acel pacat vazut.Nu este pacat sa constati o greseala semenului tau si sa o arati,sa-i atragi atentia.PACAT ESTE ATUNCI CAND TU TE DEZVINOVATESTI,CAND NU ACCEPTI ADEVARUL DESPRE TINE,SI MAI ALES ADEVARUL PROPOVADUIT DE BISERICA.Sora Zaharia_2009 a vorbit din adevarul bisericii,si eu confirm acest lucru.Pe d-tra va bat ganduri eretice,neconforme cu invatatura bisericii,va lasati purtat de filozofia mintii d-tra,in loc sa va insusiti invatatura bisericii si sa o practicati.Sa stiti un lucru,ca fara a pune in practica invatatura bisericii nu ajungem la o deplina intelegere a ceea ce insemna scopul vietii noastre aici pe pamant. Pacatul judecatii se manifesta astfel,atunci cand tu in sinea ta te crezi mai bun decat altul,cand tu practici niste virtuti,si crezi ca deja esti sfant,abia acestia cad in judecata aproapelui atunci cand vede,constata si arata pacatul la altii.Ia pilda fariseului si a vamesului ca sa intelegi mai bine diferenta. Nu ai cum sa stii ce este in sufletul sorei Zaharia_2009 si cu ce scop ti-a dat replica(conforma cu adevarul bisericii),nu ai cum sa stii ce este in sufletul meu si din ce motive am intervenit pe topic,ca am spus cu mandrie si cu multa parere de sine,sau cu smerenie.Acest lucru numai Dumnezeu il vede, constata si apreciaza sau nu, interventia noastra asupra semenului nostru. Nu a sarit nimeni asupra dumitale in sensul" Vai ,dar cum ai putut face asa ceva?Tu crestin sa te dedai la asemenea fapte?Cum nu ti-a fost rusine fata de familia ta? Eu in ruptul capului nu asa fi facut asa ceva." Am incercat acum sa fac diferenta dintre a "judeca" si, "a vedea,constata si arata pacatul".Dumnezeu sa ne ajute pe toti!