Citat:
Īn prealabil postat de peetor
Cei mai multi concluzioneaza ca Isus a anulat vechea lege,mozaica,cu una noua,crestina,
|
Si,multi altii fac confuzie intre legea lui Moise si Legea lui Dumnezeu, si le anuleaza pe amandoua. Este o diferenta intre o lege scrisa pe zapis ("pironit pe cruce"- Coloseni 2:14) si pusa langa chivot si o Lege scrisa pe piatra de Insusi Dumnezeu si pusa in chivot. Iar, daca ne gandim ca chivotul se afla in Templul din cer (Apocalipsa 11:19), ne putem intreba unde se afla tablele legii din chivot.
Citat:
mai tarziu a fost schimbat rolul Sambetei cu Duminica,in primul rand pentru ca Isus a inviat intr-o zi de duminica.Personal nu vad nimic rau aici.
|
Daca schimbarea s-a facut mai tarziu, cine a facut-o? Cred ca tratati cu superficialitate Cuvantul lui Dumnezeu, daca acceptati schimbarile facute de oameni (care, apoi, au gasit si tot felul de explicatii si pretexte). Seamana a incumetare sa-ti permiti sa schimbi ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit.
Citat:
Ii respect pe cei care continua sa cinsteasca sabatul,au argumente biblice,dar asta nu inseamna ca acest fapt le va aduce mantuirea,cum sustin unii adventisti,iar ceilalti care vin la slujbe duminica sunt osanditi.
|
Cei care suntin absurditatile despre care ati scris sut niste "rataciti".
Citat:
Isus niciodata nu a zis oamenilor sa tina sabatul,
|
Dar le-a aratat cum sa il tina. Ceea ce insemna mai mult decat a spune.
Citat:
Daca el crede ca cinstirea sabatului ii va aduce binecuvanturi foarte bine face ca incearca sa il respecte.
|
Sabatul a fost lasat ca o binecuvantare de catre Dumnezeu. "Sabatul a fost facut pentru om nu omul pentru sabat." (Marcu 2:27). Aici trebuie sa-l credem pe Dumnezeu.
Citat:
.Ma intreb cum isi sustin adventistii biblic credinta in disparitia sufletului dupa moarte si inexistenta iadului,pentru ca aceste lucruri sunt cu totul nefondate biblic.
|
Nu stiu ce intelegeti prin sufletul unui mort. S-ar putea sa-i acuzati pe adventistii ca cred in disparitia a ceva ce exista doar in mintea oamenilor. Daca va inchipuiti ca sufletul mortului reprezinta o entitate constienta, care "mosteneste" parti trupesti si suferinte trupesti, este problema dvs. Fiecare poate inventa ceva ce nu exista si apoi sa-i acuze pe altii ca cred in disparitia acelui ceva inexistent.
Nu ar strica sa explicati ce intelegeti prin sufletul mortului (de care sunt acuzati adventistii ca-l fac disparut). Care sunt caracteristicile acelui "suflet al mortului"? Daca este constient? Daca intra in legatura cu Dumnezeu? etc.
Cat despre iad, este putin falsa afirmatia dvs. Adventistii nu cred in chinul nesfarsit al pacatosilor. Cred in primirea unei pedepse si apoi, nimicirea vesnica (pentru totdeauna).
Citat:
Cat despre viata fondatorilor am vazut ca s-au adus aspecte din viata lor nu tocmai pozitive.Nu stiu ce sa spun despre ele,dar si chiar daca ar fi adevarate la urma urmei au fost si ei oameni.Nimeni in afara de Isus nu s-a nascut sfant,iar greselile facute prin preziceri de Miller si de altii.
|
Miiler a fost baptist nu adventist.
Nu este nevoie sa-i mangaiati pe crestet pe adventisti, cu un aer intelegator si intelept. Mai corect este sa faceti afirmatii adevarate, chiar daca sunt acuzatorii.