View Single Post
Vechi 02.10.2009, 22:19:35
antoniap
Guest

Implicit

In mod sigur ne iubeste Dumnezeu pe toti. Din iubire pentru noi Si-a dat unicul Fiu sa se nasca dintr-o Fecioara, sa ne vesteasca Noul Testament, sa Se rastigneasca si sa ne aduca bucuria Sfintei Invieri. Apoi ne-a trimis Duhul Sfant, Mangaietorul promis, pe Care noi cu pacatele noastre Il alungam de la noi, sau mai bine.zis , Il rastignim din nou. Cate dovezi de iubire ne-a daruit! La fiecare Sfanta Liturghie, prin Sfanta Impartasanie Se jertfeste pentru noi in chip tainic.

Daca ne da peste mana atunci cand vrem sa facem ceva rau, e semn ca Dumnezeu ne iubeste. Daca ne scoate in cale prieteni si dusmani, bucurii si necazuri, castiguri si pagube, sanatate si boala dupa o randuiala numai de El stiuta, e semn ca pe toate ni le da cu intelepciune, cu un rost, din iubire, ca prin acestea sa ne aflam mantuirea.

Daca ne da puterea de a ne marturisi toate pacatele, e semn ca ne iubeste de asemenea, caci intr-un suflet curatat prin spovedanie El Isi va putea face salas.

Daca omul se transforma duhovniceste cu ajutorul unui duhovnic bun, e semn ca Dumnezeu de asemenea il iubeste si-l ajuta sa lupte cu pacatele proprii si sa-i ajute, prin puterea exemplului, si pe cei din jur.

Daca omul inainteaza pe calea virtutilor, Dumnezeu il considera prieten si-i ofera daruri ale Duhului Sfant.

Eu imi pun intrebarea daca sunt vrednica de iubirea LUI, daca savarsesc zilnic cele ce-I plac LUI, daca Ii sunt o buna fiica pentru a-L numi cu vrednicie TATA. Cat timp din timpul Lui Ii acord pe zi? Cate bunuri pe care El mi le-a dat le impart saracilor? Fireste ca pana la Spovedania urmatoare caut sa ma cercetez. Iata ca intrebarea topicului mi-a venit in ajutor, caci vrand sa dau un raspuns, de fapt imi raspund si mie insemi.
Reply With Quote