141. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 28-08-2009
-- urmare --
O altă inovație a liderilor pucioși amintește de Samson al Vechiului Testament. Potrivit noilor învățături de la Pucioasa, “sfințenia preoților stă în părul și în barba lor”. Dacă preotul și le tunde sau și le rade, înseamnă că “și-a făcut chip cioplit” deci s-a dus sfințenia lui pe apa sâmbetei!:“Este o vorbă pentru cei ce fac și rele lângă cele bune făcute ale lor, și pentru care se duce vestea între mulți, și se spune în vorba aceea: „s-a dus vestea ca de popă tuns”. Vă spun această zicală din popor ca să înțelegeți că atunci când omul calcă legea sfințeniei se duce de el vestea pentru călcarea lui peste lege, așa cum se ducea vestea pe vremuri de preotul care cuteza să-și cioplească chipul și capul, chipul omului sfânt, care nu poate fi tuns, și să mai fie și sfânt apoi.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
Întrucât doar peste puțin timp ni se spune că “sfințenia este iubirea de Dumnezeu în om”, rezultă că iubirea de Dumnezeu se exteriorizează prin părul lung (dacă e posibil, împletit într-o coadă pe spate, așa cum le place pucioșilor să poarte) și prin barba cu colțurile nerotunjite:“… M-am născut pe pământ apoi pentru ca să fiu de la Tatăl Mântuitor celor credincioși, pe care credința îi aduce la sfințenie, iar sfințenia este iubirea de Dumnezeu în om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
O altă inovație a teologiei pucioșești este că tatăl Fiului a fost Duhul Sfânt. Rezultă că Fiul a avut doi tați: pe Tatăl și pe Duhul (trimis acum de Tatăl, dar Care va fi trimis mai târziu apostolilor de Fiul):“La întruparea Mea Tatăl a trimis pe Duhul Sfânt la mama Mea Fecioara și a cuvântat peste ea vestind-o despre nașterea Mea, și ea Mi-a fost mamă, iar Duhul Sfânt al Tatălui Mi-a fost tată … ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
Duhul Sfânt nu mai este pretutindeni, așa cum rostesc toți creștinii în rugăciune: “… Duhul Adevărului, Care pretutindeni ești și pe toate le împlinești…”, ci acum este numai la Pucioasa, cuibărindu-se “în mijlocul” poporului pucios, adică în ființa liderilor pucioși, cărora toate cele ascunse le descoperă lor, care pe toate le știu ca niște prooroci ce sunt:“O, poporul Meu, îți mulțumesc, tată, că ai așternut la izvor masă pentru ca să primim pe oaspeți, fiule. Te învăț, tată, să te ferești, o, să te ferești de omul necunoscut, și să ai grijă cum înveți aceasta, căci Duhul Meu Cel din mijlocul tău îți descoperă ție.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
Poporul pucios este doar “o unealtă” în mâna Dumnezeului Pucios și “o doctorie” pentru bolile și suferințele Lui:“O, pace ție, popor de la izvor, căci tu ești unealta Mea și calea Mea spre cei ce sunt și spre cei ce vin, și ești mângâierea Mea și ești doctoria Mea în dureri, căci sunt tare îndurerat, fiule!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
Ni se spune apoi că singurul păcat al omului , de 7000 de ani încoace, este neascultarea, care însă deși era singur, se pare că n-a fost singur, căci s-a metamorfozat în trufie, și apoi s-a făcut păcat. Deci trufia încă nu era păcat, dar neascultarea era. Cum s-a făcut păcatul, apoi, păcat, nu ni se spune însă:“El însă s-a lăsat spre cădere din ascultare și apoi s-a îndulcit cu neascultarea și a căzut prin ea din rai, căci păcatul cel de șapte mii de ani al omului nu este altul decât neascultarea, care s-a făcut trufie în om și apoi păcat. “ (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
O inconsecvență gravă apare atunci când se ierarhizează în timp cele trei virtuți teologice: nădejdea, credința și dragostea. În “Cuvântul” precedent, cel din 19 august a.c., se afirmase că din credință răsare nădejdea, iar fructul lor este dragostea:“O, fiilor, credința este dragostea din om, căci ea este rădăcina din care răsare mai întâi nădejdea și apoi fructul acestora, dragostea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 19 august 2009)
Uitând de la mână pân-la gură ce-a spus cu o săptămână în urmă, Dumnezeul Pucioasei propune acum o nouă paradigmă, diferită de cea dintâi: din nădejde se naște credința, iar amândouă zidesc dragostea:“…căci dacă nădejdea rămâne ea naște credință, și amândouă se fac și una pe alta se zidesc dragoste în om…” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
Cu aproape 5 luni în urmă, Dumnezeul Pucioasei propunea o cu totul altă ierarhizare temporală față de cele de mai sus: întâi se naște dragostea în om, și apoi din ea crește credința și apoi tot din dragoste se ițește și nădejdea:“Voi, cei adunați la izvorul Meu de cuvânt, veniți, tată, veniți mereu, veniți și învățați iubirea cea pentru Mine, din care crește credința în voi, și apoi nădejdea în cele făgăduite de Mine pentru cei credincioși, căci iubirea este cea care poate. “(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 3 mai 2009)
Spre final, liderii pucioși își dau iar cu stângu-n dreptul, afirmând că Dumnezeul Pucioasei, cel ce a venit deja cu “lucrarea” de la Pucioasa, trebuie de fapt ca să vină în curând, și va veni cu condiția ca poporul pucios să debordeze de ascultare și slujire față de liderii lui:“…căci viața și ascultarea ta lângă Mine îmi slujesc și îmi vor sluji ca să vin, și pic cu pic Eu voi birui cu toată lucrarea Mea, cu care de la Tatăl am venit…” “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)
|