elev mosulete,nu scri,ci scrii,da?nu am inteles cu ce m-am contrazis,fii mai clar!vad ca o tii una si buna ca numai diavolul poate da anumite calitati,pe Dumnezeu il scoti din ecuatie,de parca nu ar putea!nu inteleg atitudinea ta de excludere!daca sfintii ce au trecut prin vise au concluzionat ca toate vin de la diavol,inseamna ca au avut vise doar de la diavol!te plangi ca din articolele cu vise am extras pasajul in care se spune ca sunt vise si de la Dzeu si nu e bine sa respingi in masa toate visele,si ca am ignorat restul!nu am ignorat,dar acel pasaj la care m-am referit subliniaza exact ce am vrut eu sa arat in acest topic!daca ai fi citit cu adevarat cartea par cleopa,ai fi retinut ca si acolo se spune ca sunt si vise de la Dzeu!dar ai retinut doar partea cu inselarile diavolesti!acel pasaj la care spui ca m-am poticnit,contine concluzii la care au ajuns tot sfintii.pentru tine de ce nu e valabil?asa cum au invatat ei din experienta lor,asa am invatat eu din experienta mea,care e problema?cat despre visul de care am pomenit,esti batut in cap,mosulete!nu ai inteles ca fara acel vis nu ajungeam veci sa fac slujbe in curte?te pune dracul sa faci molifte,sa lovesti in el?asta e ratiunea ta la care faci referire?cu asa ratiune nu imi e de mirare ca nu ai inteles nimic din ce am scris!si visul premonitoriu al buna-mii ce fu?tot de la draci?si visul in urma caruia mi s-a retras abcesul ce fu?de la draci?pura coincidenta?nu ai cunostinte de stomatologie suficiente ca sa stii ce este un abces dentar si in ce conditii se rezolva!este clar ca nu ai citit despre vise,caci daca ai fi citit,ti-ar fi fost clar ca unele vise chiar sunt de la Dzeu si nu trebuie sa fii sfant ca sa le ai!unul din cele 3 articole despre vise de pe situl acesta are ca titlu:visele sunt de la Dzeu,de la diavol si de la minte!nici asta nu iti spune nimic?ma intriga faptul ca nu accepti ideea ca Dzeu poate da omului vise,calitati de tamaduire ale altora si multe altele!dar tu crezi ca numai dracul poate asa ceva,ceea ce ma indreptateste sa cred ca esti posedat si vezi ce vrea dracul sa vezi!punct!QUOTE=moshu;170755]Stii vorba aceea ca barbatul nu isi contrazice niciodata femeia? O lasa sa se contrazica ea singura. Ma bucur ca scri corect gramatical, insa intr-un post anterior ai scris ca e simplu: darul venit de la Dumnezeu persista, cel de la diavol nu. Acum, te reinventezi: "nu e!"

Oricum o fi, nu conteaza, vad ca tu te-ai convins din "proprie experienta". De zecile de intelectuali, teologi si sfinti care au trecut prin fenomene ca vise, bioenergie si yoga, care s-au convins tot prin "proprie experienta" ca sunt inselari de-ale diavolilor, pe astia nu ii mai pui in calcul. Mai ales ca sunt cu siguranta mult mai inteligenti si sporiti duhovniceste fata de noi, forumistii.
Cand e vorba de articolele cu vise, ai dreptate. Nu le-am citit. Nu le-am citit pentru ca nici nu am avut timp, si pentru ca nu tineam chiar asa de mult sa le citesc. Consider ca am citit destule despre vise, inclusiv cartea parintelui Cleopa, si chiar alte carti contrare ortodoxismului (!), si ca am un bagaj indestulator de informatie. De fapt, acele articole doar imi spuneau ceea ce stiam. Insa tineam sa le citesti tu. Din pacate, se vede cum samanta Semanatorului a picat pe drum. Te-ai poticnit la un pasaj si ai uitat restul.
Cat ce priveste visul tau, parerea mea (rationala) e ca ipoteza unei coincidente are cel mai mare procentaj de adevar. Urmata de inocularea unui vis diavolesc, al carui scop a fost, bineinteles, atins, te citez: "...stiind insa la mine cum functioneaza visele...." . Adica credinta contrara religiunii ortodoxiste.

Iti urez toate cele bune, si sa nu visezi ca daca te arunci de pe bloc vine ingerul pazitor si te ia in carca de te duce in paradis fara interviuri ulterioare pe la vamile dracilor si declaratii la serafimi.[/quote]