142. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 19-08-2009
“Cuvântul” din 19 august a.c. este prilejuit de sărbătoarea Schimbării la Față (pe stil vechi) la care se fac îndemnuri de pregătire specială pentru următoarea sărbătoare (Adormirea Maicii Domnului), la care este obiceiul să se strângă adepți din toată țara. Liderii pucioși elogiază mai întâi locurile, oamenii și faptele legate de Noul Ierusalim de la Pucioasa. Grădina întâlnirii pucioșilor de pretutindeni este denumită “izvorul cuvântului lui Dumnezeu” care curge din “pământul binecuvântării” și care-i adapă pe oaspeții însetați de învățătură nouă:“ O, veniți, veniți voi, cei ce doriți de pământul binecuvântării Mele de azi și de izvorul care curge din el, izvorul slavei Mele, din care se hrănesc îngerii și sfinții și toți cei care aud glasul Meu de la izvor!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)
Dar în ce constă învățătura de la Pucioasa? Ea se dezvoltă gradual, de la
– lepădarea de sine “preluată ca atare din Sfânta Scriptură” , dar înțeleasă aici ca o ruptură radicală de lume, la
– cumințenia cu duhul care trebuie înțeleasă ca lipsa de reacție la orice inovație doctrinară suspectă, și care pregătește
– ascultarea necondiționată de învățătura pucioșilor, așa cum vine ea “de la izvor”, adică prin liderii pucioși-proorocii mincinoși:“ Veniți să vă învăț cu lepădarea de sine, care este cărarea omului spre Dumnezeu, cărare care se înfundă înapoi și se deschide numai înainte și are de capăt veșnicia pentru fericire pentru cei ce o iubesc ca și Mine, Cel veșnic prin obârșia Mea! O, binecuvântați să fiți pentru venirea voastră la izvor și fiți cuminți cu duhul, cu sufletul și cu trupul, și învățați să fiți mereu, mereu cuminți, căci cei mai cuminți sunt cei ce Mă ascultă așa cum Eu învăț de la izvor cum să fie și cum să stea omul înaintea Mea pe calea lui pe pământ, pe calea lui spre cer!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)
Este elogiat apoi „pământul cel nou” de la Pucioasa, care se pretinde a fi fost „dăruit” pucioșilor de către Dumnezeul lor, dar care a fost de fapt furat prin înșelăciune și presiuni de la țăranul Ilie Bunea și preluat în administrare de către liderii pucioși (ascunși în spatele unei fantomatice „Fundații” cu numele „Sfânta Virginia”) și pentru care robotește zi și noapte „poporul cel nou”, căci „poporul cel vechi, cel de demult” al Verginicăi, i-a dezavuat pe acești noi vechili și n-a voit să-i urmeze:“O, așa am dat Eu pământul acesta spre moștenire poporului Meu cel credincios și în care se vor binecuvânta toate neamurile pământului, și el va rămâne sădit aici, și acela va fi poporul Meu, și pe această piatră, pe această făgăduință zidesc Eu pe poporul Meu cel credincios, care lucrează așa cum Eu i-am făgăduit, ca să se numească pământul cel nou acest pământ de la izvor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)
Apoi se face elogiul iubirii care nu cere răsplată. Pentru început se teoretizează o astfel de iubire ca fiind pentru Dumnezeu, dar îndată se va vedea că de fapt ea este cerută adepților pucioși ca să o dăruiască liderilor lor, fără a le cere nimic în schimb și fără a le reproșa ceva vreodată, ca și când aceștia ar fi mai presus de orice greșeală: “ O, poporul Meu, iubirea nu cere răsplată, tată. Ea este cea care se dăruiește, și alta nu este ea. Ea nu se gândește la răsplată, ci la faptele ei, care o dovedesc pe ea că este, și ea este cea care are statornicie și care nu se întoarce înapoi, și de aceea am spus Eu că după roadele lor îi veți cunoaște pe cei ce iubesc necăutând răsplată pentru iubire și nepizmuind pentru ea, nemurmurând pentru ea[...] “ O, poporul Meu, iubirea este cea care nu cere răsplată, tată. învață calea iubirii cea fără de răsplată, fiule, căci ei îi ajunge ceea ce are și ceea ce dă, iar dacă nu-i ajunge ceea ce primește, atunci ea nu este iubirea[...]”(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)
|