Citat:
În prealabil postat de peetor
Cat despre Miller,probabil ca a fost baptist(un fel de dizident intr-adevar),dar stim ca Ellen White l-a sustinut,i-a rastalmacit profetiile,iar apoi in sanul comunitatii adventiste au mai aparut asemenea previziuni,pana au fost interzise(poate asta stii mai bine decat mine,pentru ca eu doar m-am informat din anumite carti pe care le consider a fi obiective).
Nu stiu de ce pretinzi ca mint,nu am nici un motiv sa fac aceasta,nu e stilul meu.
|
Ellen White nu l-a sustinut pe Miller. Era o tanara metodista care a crezut in previziunile lui Miller. Dupa "marea dezamagire" produsa de previziunile lui Miller (si nu numai) s-a format "comunitatea adventista", in "sanul careia" nu au mai aparut "asemenea previziuni".
Eu nu am folosit cuvantul "minciuna". Numeste cum crezi vehicularea unor informatii neadevarate, culese din carti pe care le consideri obiective. Am inteles ca esti un adept al comparatiilor: de ce nu compari acele "carti obiective" despre adventisti, cu carti ale adventistilor sau cu lucrari impartiale (gen "Wikipedia").
Citat:
Sufletul nu l-am inventat eu sau altcineva,a fost pus in noi de Dumnezeu(Geneza 2:7 "Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a SUFLAT în nări SUFLARE de viață, și omul s-a făcut astfel un SUFLET viu."suflet deriva asadar de la verbul "a sufla").
|
Gresit. "Suflare de viata" (nu sufletul) deriva de la verbul a sufla ("ruah"- in ebraica). Tarana + suflare de viata = omul (sufletul viu). Asa reiese din Geneza 2:7.
Citat:
Avand atatea argumente biblice ar fi imposibil sa neg,eu personal,existenta sufletului si vesnicia sa.
|
"Sufletul care pacatuieste, acela va muri."(Ezechiel 18:20)
Citat:
Locuinta mortilor nu mai exista.
|
"Moartea si locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui." (Apocalipsa 20:13). Este vorba de invierea celor care se afla in locuinta mortilor si judecarea lor. Acest eveniment urmeaza sa aiba loc. Locuinta mortilor va exista pana la judecata finala.
Citat:
Iar nimicirea vesnica nu este totuna cu nimicirea pentru totdeauna,vesnic trimite cu gandul la ceva continuu,nesfarsit,daca ne uitam prin dictionare.
|
Mai bine ne uitam prin Sfanta Scriptura. Iata un exemplu (dintre multe) de intelegere a cuvantului "vesnic" in viziunea Cuvantului lui Dumnezeu:
"Tot asa, Sodoma si Gomorasi cetatile dimprejurul lor care se dadusera, ca si ele, la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic." (Epistola lui Iuda 7)
Daca ne uitam prin dictionare, intelegem ca Sodoma si Gomora mai ard si astazi (fals). Daca acceptam intelesul scripturistic, intelegem ca Sodoma si Gomora au ars de tot si pentru totdeauna (corect).
Citat:
Pai pe Lucifer de ce nu l-a distrus Dumnezeu total,nu l-a facut sa dispara?
|
Putina rabdare. Se va intampla si aceasta (Apocalipsa 20). Dumnezeu este intelept. Cum sa-l distruga pe Lucifer "inainte de termen"? Ar insemna ca noi sa vedem lucrul acesta si sa avem o credinta bazata pe frica de pedeapsa, nu pe dragoste.
Citat:
Fara iad nici raiul nu ar mai fi atat de frumos,pentru ca spunea cineva:"un lucru este mai frumos decat altul doar prin comparatie".
|
Dumnezeu are alta viziune. La inceput "toate erau foarte bune" (Geneza 1:31) si nu exista comparatie. Si, Dumnezeu nu renunta la planurile Sale si "toate vor fi foarte bune" din nou.