Citat:
În prealabil postat de danyel
Bineanteles ca exista probleme, abateri, si alte chestii de genu asta numai ca voi, in special sabina, doar astea le vedeti, aveti impresia ca toata OD e infestata de protestantism, cu mici exceptii, numai ca e chiar invers, OD e a ortodoxiei iar mici exceptii sunt in legatura cu protestantismul, iar sa sti ca daca in toate adunarile ar exista preot lucrurile ar sta altfel, numai ca nu ostasii nu doresc preot ci preotii nu-i prea doresc, cat despre tonul lui sabina, nu mai e demult unul de critica ci unul total jignitor la adresa OD si a mea si nu cred ca ar mai avea rost sa continui discutia cu sabina pt ca ea tot ce spune despre OD spune nu ca sa clarifice o situatie ci ca sa denigraze OD si ari ce asi spune eu, tot timpul ma acuza de fanatism, ce sa mai pot discuta cu o asfel de persoana, ma tot intreb oare e cu adevarat crestina ortodoxa? ca din comportamentul ei nu se vede, Doamne ajuta!
|
Nu exista alte cuvinte pentru a descrie majoritatea membrilor OD, alte cuvinte care sa tina cont de sensibilitatea de "domnisoara" a unora. Descrierea mea e dura insa conform realitati si toate epitetele date de mine descriu conform realitati pe mai mult de 50% din membri OD.
Domnule danyel, va fac fanatic, deoarece numai un fanatic nu vrea sa vada realitatea si scrie : "Bineanteles ca exista probleme, abateri, si alte chestii de genu asta numai ca voi, in special sabina, doar astea le vedeti, aveti impresia ca toata OD e infestata de protestantism, cu mici exceptii, numai ca e chiar invers, OD e a ortodoxiei iar mici exceptii sunt in legatura cu protestantismul,"
Situatie e invers ca descrierea dv. si majoritatea OD e infectata de protestantism, numai la un om cuprins de orbirea fanatismului, poate exista o asa vedere deformata a realitati.
Spre deosebire de alti ce scriu pe acest topic, nu am pretentia in a fi o buna credincioasa si nici nu imi arog unele drepturi in a vorbi in numele Biserici.
Am destule cunostinte teologice pentru a face diferenta intre invataturile Biserici si cele protestante. Am destul discernamant in a nu ma lasa orbita de cuvinte frumoase, ci a vedea realitatea asa cum este, a vede cum practica in viata de zi cu zi sau nu membri OD ortodoxia. E o mare diferenta in a te lauda cat de mare ortodox esti si in a aplica ceea ce zici ca esti.!
Iar prezentarea situatie actuale OD nu este o denigreare ci doar prezentarea crudului adevar. Ce trebuie sa ne ascundem dupa degete, daca realitatea este asa de trista?
Domnule Alin :"Si am senzatia ca tonul "argumentatiei" nu este unul tocmai in acord cu cauza aparata."
Poate nu ati citit unele scrise de Sfinti la adresa dusmanilor Biserici si a lui Dumnezeu. Veti vedea ca la fel nu se adreseaza cu respect catre asemenea oamenii.
Exemplu bun :
http://www.ioanguradeaur.com/?omilia_evrei1&paged=5
Uitativa in special la Omilia impotriva evreilor...
Si mai adaug ceva. Nu am nimica contra miscari OD, ci am ceva contra majoritati membrilor OD, cu caracterul lor care merita pe deplin caracterizarea ce le-am facuto.
Si critica mea se indrepta asupra acelor oamenii, insa am ce am cu pacatele din ei si nu cu omul insusi. Intodeauna e de datoria unui ortodox a lupta contra pacatului, si a se ruga ca pacatele sa paresesca pe oameni cuprinsi de ele, si ca acei oameni sa ajunga la randul lor sa se mantuiasca.
Hristos nu si-a dorit niciodata ca odata cu pacatele sa fie distrus si omul, a iubit pe pacatos la fel ca pe cel credincios, si a dorit ca pacatosul sa revina pe adevarata cale a credintei, sa renunte la calea care duce la pierzanie...
Domnule danyel, chiar daca va fac fanatic, va iubesc la fel ca pe oricare om si nu am nimica cu omul danyel, am ce am cu orbirea de care sunteti cuprins , cu faptul ca nu puteti percepe realitatea asa cum este. Daca sunteti un bun credincios cum pretindeti, atunci ati putea mai bine sa ajutati OD prin perceperea realitati. Doar printro percepere reala a realiati, veti fi in stare a duce o lupta cu sanse de victorie contra erezilor din randul OD. Nerecunosterea a realitati, insemna o recunostere si o acceptare a erezilor din randul OD, care din pacate pe zi ce trece tot mai multi adepti castiga in randul acelei miscari.
Va rog, vedeti realitate asa cum este ea, alaturativa acelor membri OD, care incerca se readuca OD pe fagasul invataturilor Biserici, si faceti ca adevarati ortodocsi sa fie majoritatea din membri OD asa cum afost pe vremea par Trifa.
Eu am prezentat pe acest topic destul de larg situatia OD asa cum o vad eu, am facut trimiteri si uneori am argumentat parerea mea, nu mai vad rostu a scrie si mai mult.
Stiti cum e: cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada...