Citat:
Īn prealabil postat de The_Fallen
Ma intreb, daca as pirata Biblia de pe net, ca sa o citesc, ar fi pacat?
Sau alte carti de natura religioasa pe care nu mi le pot permite, ca Vietile Sfintilor?
|
1) Fi serios, ti le poti permite. Un om care are acces la internet, are bani de o carte.
2) In general aceste lucruri sunt foarte des oferite gratuit, pe diverse site-uri crestine. Nu trebuie 'piratat' nimic. E chiar bizar termenul de a 'pirata' Biblia. [ m-a bucurat ca sunt multe astfel de site-uri, prima oara cand am cautat ].
http://www.bibliaortodoxa.ro/
3) Eu unul, daca ar trebui sa scanez Biblia si sa o pun 'pa sher la dece++', as simti ca am comis un pacat, chiar mare... constiinta influentata de Duhul Sfant, cat timp as scana paginile Bibliei, m-ar face sa ma simt groaznic. Mi-am imaginat nitel acum.
Totusi, ma gandesc acum dupa o pauza ca desi e evident ca e pacat lucrul asta... mi se pare ca am dat-o nitel spre fariseism [ ma refer la mine ]; adica sa fie asta cel mai mare pacat al nostru ce bine ar fi!
Mai bine discutam despre 'pacatul de a nu iubi vrajmasul... ca despre asta a fost vorba azi [ de fapt ieri ca e deja luni ] la Liturghie'; sau despre altele mult mai importante.