Citat:
În prealabil postat de cris22
As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita de cativa ani si, pana acum, nu am avut nici o relatie intima cu sotul. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba". Intrebarea mea este daca unii dintre voi au mai avut astfel de probleme si cum le-au rezolvat? Sau singura solutie pt. voi a fost divortul?
Multumesc.
|
Interesanta poveste ne-ai dat. Sfaturi primite...nu mai vorbesc. Nu comentez ca deja s-au adunat peste 1 Kg.de indemnuri,ca de obicei . Inafara de inventiile binevoitoare recomandate de frati si surori despre mentinerea sau nu a casatoriei reamintim ca desfacerea unei casatorii se face doar in 3 situatii clar dovedite :
- cadera de la credinta ortodoxa a unuia dintre soti;
- decesul;
- adulterul dovedit .
In rest in cadrul casatoriei se pot face multe, enorm de multe si de grele pacate dar care nu permit desfacerea casatoriei.
Ceea ce ma surprinde pe mine ,ma uimeste in mod admirativ este rabdare ta si acceptarea situatiei. Desi nu te cunosc inteleg ca ori ai mari rezerve sufletesti(esti tu buna din fire)ori poti tolera lesne asa ceva.
Citind parerile anterioare in care ,intro traducere mai populara si fara pretentii semantice,esti sfatuita clar ca trebuie sa faci ceva ,gata, ori mergi la doctor cu el ori cauti sa vezi daca este vorba de adulter ori... pai pina aici cu D.zeu, ca doar nu suntem prosti...pina la un punct...atit, hai sa vedem ce trebuie facut! Deci vazind asemenea pareri ma gindesc la o intimplare istorisita de parintele Ioanichie Balan despre un pustnic de pe linga Sihastria care venea iarna la sf. liturghie descult prin nameti si gheata incit atunci cind intra in biserica avea picioarele rosii ca focul .Intro zi parintele Ioanichie i-a zis : ,,vai, parinte de ce nu iei ceva in picioare,ai sa te imbolnavesti,o sa-ti degere si ai sa le pierzi. O sa-ti dau eu o pereche de bocanci. Batrinul a raspuns : s-ar putea sa-mi cada degerate dar daca D.zeu o sa porunceasca sa-mi creasca altele sa sti ca sigur o sa-mi creasca.Tine pt. dumneata bocancii ,eu ma duc cu D.zeu" Ei, unii il iubim pe D.zeu cu tot sufletul nostru, altii cu toata inima, altii cu tot ficatul altii cu toti rinichii si altii doar din vezica... Nu este o gluma sau un afront ceea ce am scris ci doar ca din motive lumesti(organice)ne deosebim atit de mult duhovniceste !
Poate ca de cind ai postat prima data si pina acum lucrurile s-au schimbat sau poate s-au cronicizat ,,si mai tare"(ca sa ,,pleonasmez")dar dintro asemenea situatie nu te scoate decit D.zeu.Crede mult si te roaga mult la el !Adica sa maninci dumnezeire, sa dormi,sa bei ,sa vorbesti ,sa muncesti,sa visezi,sa simti,sa cauti ,sa astepti ,sa crezi,sa gindesti...intr-un cuvint sa traiesti dumnezeirea .Spre nadejdea si marele ajutor am sa-ti amintesc un verset din Psaltire : ,, De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pieri intru necazul meu"(psalmul 118/92)
Sa ai pace si spor duhovnicesc !