Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
pt. andruscaCIM:
Sora,te rog sa nu te superi pe mine pt. interventia la subiectul ,,duhovnicul" Este adevarat ca propriile pareri ne tradeaza credinta, mentalitatea ,parerile... dar efectiv cu tine nu am nimic de ,,atins" sau ,,mustrat" .Am folosit insa ocazia aparuta pt. a spune si altora ce am auzit eu despre duhovnic ca ar fi. Eu am crezut asa, am si procedat asa ...si pt. ca mi s-a parut bine,potrivit am vrut sa arat si alta fata a subiectului. Este adevarat ,eu sunt mai colerica,nu stiu, ma aprind mai repede,am arderi mai rapide,uneori parca si bunul simt il mai ,,ciobesc" dar adulta fiind am dobindit ca fel de exprimare pe cel direct,fatis, taios pt. lucrurile care cred ca sunt gresite. De aceea de multe ori imi si cer scuze,pt. iertare si nu pt. coplezenta !
|
Pentru ce sa ma supar???? Ai foarte mare dreptate, numai ca am vrut sa fiu putin mai explicita, pentru ca am tot incercat sa imi expun punctul de vedere referitor la ce ar trebui sa facem si noi pentru noi insine. Eu respect foarte mult Taina Spovedaniei si de asemenea existenta duhovnicului in viata crestinului...insa voiam sa subliniez ca eu cred ca exista oameni care nu se gandesc niciodata sa isi aloce jumatate de ora pe un scaun/banca in aer liber si sa mai mediteze la ce ar trebui sa schimbe in ei, sa se intrebe unde gresesc in anumite situatii repetitive...pentru ca tot ceea ce le vine in minte este sa fuga repede la duhovnic crezand ca asa se rezolva totul in viata.
Doamne ajuta!
Citat:
În prealabil postat de linistea
fiind din tagma juniorilor care va supara pe voi senioarele orice argument paleste in fata intelepciunii voastre pline de har,voi detineti adevarul absolut plin de fariseism...
dupa cum zicea cineva aici sunt cazuri in care si duhovnicul iti spune sa te duci la doctor,psiholog,psihiatru,insa in lumea voastra unde canta ingerasii probabil ca n-ati auzit de cazuri de genul asta,cum ar fi sinucideri din dragoste,etc,nu toti care vin la duhovnic imediat primesc invatatura si gata se lumineaza.....ascultarea de duhovnic se face in timp,treb. sa lucrezi la asta,sunt copii de 18-21 de ani care nu au rabdare au probleme diverse...
ma repet si duhovnicul te trimite la doctor cand ai probleme
|
Normal ca exista tot felul de cazuri, insa eu chiar cred ca e de datoria noastra sa facem in asa fel incat sa nu ajungem la sinucideri din dragoste sau din cauza perioadei de criza...pentru ca Dumnezeu cred ca ne-a inzestrat cu de toate pentru a putea gandi si a ne intelepti fara sa fie nevoie sa tot apelam la sfaturile celor din jur. Nu cred ca exista vreo scuza pentru oamenii care dispera si ajung sa ia decizii triste, nici macar in faptul ca nu si-au gasit duhovnicul cel mai potrivit sau pe cineva care sa ii sfatuiasca. Cred ca in primul rand noi trebuie sa stim ce vrem de la viata, cine suntem, cum suntem si cum trebuie sa fim ( si cred ca absolut toti credinciosii ar trebui sa stie sa se autoevalueze, sa stie cum trebuie sa fie si cum trebuie abordata viata)...si atunci ar fi mai simplu sa ne croim viata cu ajutorul duhovnicului si nicidecum numai datorita lui
Doamne ajuta!