Citat:
În prealabil postat de peetor
M-ai intrebat ce inteleg prin"moartea a doua".Moartea poate avea mai multe sensuri.Daca tu ii dam sensul de distrugere pentru totdeauna,asta inseamna ca nu ar mai trebui sa vorbim de o a doua moarte.Dar se vede clar ca nu este folosit termenul la sens propriu.Un om poate fi considerat mort de catre Dumnezeu,chiar fizic viu fiind.Moartea a doua pentru mine inseamna sfarsitul oamenilor vesnic si pentru totdeauna,sfarsitul continuu si spiritual al omului,pe cand moartea intai sfarsitul fizic.Poate tu vezi altfel lucrurile,e parerea ta.Ai spus ca fac confuzie intre moartea intaia si a doua.Ba bine ca nu.Tocmai asta am vrut sa arat(acum nu mai spune ca o dau la intors ca iti devine un tic),cand am zis ca plata pacatului este moartea,nu moartea fizica,ci acea vesnica.In rest ce ai spus tu ca exista o inviere si o judecata,nu a zis nimeni ca nu.
|
Nu stiu de unde ai scos expresii de genul "moartea fizica". Probabil ai inventat-o ca sa poti demonstra ca omul cand moare, moare pe jumatate (numai "partea fizica"). Din aceasta cauza intelegi gresit cele doua ipostaze ale mortii: crezi ca moartea intaia are legatura cu "fizicul" iar moartea a doua cu "sufletescul".Suna copilaresc.
Sfanta Scriptura prezinta limpede si pe inteles, cele doua morti:
- prima moarte: este cea de care suferim toti (si pacatosi si sfinti) si de care nu trebuie sa ne temem (doar daca vine inainte de a ne impaca cu Dumnezeu). Aceasta moarte nu reprezinta pedeapsa pentru pacat. Sfanta Scriptura face asemanarea dintre aceasta moarte si un somn in care
"nu este nici lucrare, nici chibzuiala nici stiinta, nici intelepciune."(Eclesiastul 9:10)
- apoi, urmeaza intaia inviere de care vor avea parte cei morti in Hristos (vezi 1 Tesaloniceni cap. 4).
"Fericiti si sfinti cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor cea de-a doua moarte nu are nici o putere." (Apocalipsa 20:6). Acestia vor invia pentru viata vesnica.
- apoi, dupa un timp, vor fi inviati ceilalti morti (pentru judecata si osanda).
"Ceilalti morti nu au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani".(Apocalipsa 20:5). Acestia vor suferi de moartea a doua (din care nu mai este inviere).
- moartea a doua reprezinta pedeapsa finala pentru pacat.
Sfanta Scriptura este simpla in explicarea celor doua morti. Nu trebuie sa vina cei ca tine sa complice lucrurile cu "moarte fizica" sau "moarte sufleteasca" (nu gasim in Biblie asa ceva ci in filozofia antica greceasca). Omul trebuie privit in mod holistic: trup si duh de viata. Iar cand moare,nu inseamna ca ramane ceva viu din el.
Moartea este moarte de-a binelea si invierea este inviere.
Citat:
Poate nu stii ce inseamna moartea fizica.Prin moartea fizica,m-am referit la "moartea,pur si simplu".Am folosit acest termen tocmai ca s-o delimitez de moartea vesnica sau "moartea a doua".
|
Eu stiu ce inseamna moartea, asa cum o arata Sfanta Scriptura. Nu trebuie sa cunosc ce inseamna acea nascocire numita "moarte fizica". Esti cumva spiritist?
Citat:
Si eu cred in inviere,doar este specificata biblic.
|
De ce mai crezi in inviere? Ce rost mai are invierea pentru tine? Doar ca sa puna in miscare un hoit?
Citat:
Apocalipsa 6:10 Ei strigau cu glas tare, și ziceau: "Până când, Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?"
|
Si, tu iei literar acest verset? Atunci ia-l la fel si pe urmatorul (asemanator cu cel postat de tine):
"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" (Geneza 4:10). Poti intelege ca sangle lui Abel striga la Dumnezeu.
Citat:
Faptele apostolilor 2:27 căci nu-mi vei lăsa SUFLETUL în Locuința morților, și nu vei îngădui ca Sfântul Tău să vadă putrezirea.(Il apreciez pe Danut 7 care da dovada de o cunostinta biblica ampla,doar ca am folosit o alta traducere biblica pe care am folosit-o si pana acum ca sa nu iti ingreunez citirea lor)
|
Citeste versetul in context. Acolo, Sfantul Apostol Petru ne explica un psalm mesianic (scris de David).Despre Hristos si invierea Lui se vorbea. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi. Crezi ca cei morti au deja parte de acea inviere a lui Hristos? Eu zic sa mai astepte pana la revenirea Domnului (sau pana la invierea din ziua de apoi - vezi Ioan 6:40, 6:59, etc).
Citat:
Mai clar decat atat nu stiu ce sa iti mai aduc,daca nici aceste versete biblice nu sunt de ajuns sa te convinga.
|
Vii cu un verset care vorbeste despre razbunarea sangelui celor care au murit in Hristos si cu un verset despre invierea lui Hristos, si, cu astea vrei sa convingi despre nemurirea sufletului.
Cred ca este datoria mea sa incerc sa explic, cu versete din Cuvantul lui Dumnezeu, cum este cu ideea dibolica (spiritista) a "nemuririi sufletului", fara sa aiba loc revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea si mostenirera vietii vesnice.
Aceasta teorie a nemuririi, pe care incerci sa o dezvolti, duce la anularea a ceea ce Mantuitorul a promis ca urmeaza sa faca. De ce sa vina Mantuitorul sa ne ia (Ioan 14:1-3), daca ne ducem singuri la cer? De ce sa ne mai invie Mantuitorul in ziua de apoi si sa ne daruiasca viata vesnica (Ioan 6:40, 54), daca si asa suntem nemuritori?