View Single Post
Vechi 05.10.2009, 17:47:30
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de peetor Vezi mesajul
Ai spus ca te-am dezamagit prin lipsa mea de onestitate.Chiar nu inteleg ce vrei sa spui.Cum adica sunt lipsit de onestitate?Ca nu am fost de acord cu tine in anumite chestiuni am facut-o pe baza Bibliei.
Pai, vezi cum esti? Cand te-am acuzat eu de lipsa de onestitate sau de faptul ca ai spus neadevaruri (minciuni), pentru comentariile tale biblice?

Eu respect pararile altora, chiar daca nu sunt de acord cu ele. Dar, nu respect minciunile spuse despre altii (cum ai facut tu, spunand minciuni despre adventisti).

Citat:
Se spun minciuni despre adventisti,asa cum se spun despre orice alt cult.Tu esti liber sa arati care sunt daca le stii si de ce sunt minciuni,nu doar sa spui scurt ca sunt minciuni si sa ma acuzi ca ii atac pe adventisti.Ai spus ca pe acest forum Biserica Adventista a fost atacata doar cu minciuni.Pai spune minciunile,defineste"agresorul".Poate noi mintim fara sa vrem.
Nu este bun sfatul tau. De ce sa arat eu minciunile si sa "definesc "agresorul"? Nu este mai crestineste ca fiecare sa se abtina sa faca afirmatii mincinoase despre altii?

Sa inteleg, in urma sfatului tau, ca vei continua sa spui minciuni iar eu sunt dator sa le combat?

Citat:
Eu vreau sa sustin o discutie obiective"la cutite" ca sa zic asa,fara ocolisuri,la obiect,utilizand argumente Biblice pentru ca pana la urma Biblia este cea care ramane in picioare.
Am un bun prieten cu care port discutii (de ore intregi) pe anumite teme biblice. Nu ajungem totdeauna la un "consens", dar ne respectam. Mi-as dori sa am si cu tine o experienta asemanatoare.

Citat:
Te mai intreb o data daca adventistii neaga viata sufletului dupa moarte
Mai intai, vreau sa stiu ce intelegi tu prin "suflet dupa moarte". Am mai pus aceasta intrebare. Singurul lucru pe care l-am inteles clar este acela ca "sufletul este o entitate constienta." (Corect? daca gresesc, corecteaza-ma). Mai am niste intrebari referitoare la "sufletul dupa moarte": are parti trupesti?, are suferinte trupesti?, are comuniune cu Dumnezeu? are memorie? are ratiune? ce pastreaza din caracteristicile omului in viata?

Pun aceste intrebari ca sa nu ne trezim ca vorbim fiecare alta limba (ceea ce se pare ca am facut, pana acum).

Citat:
Scrie negru pe alb in Apocalipsa 6:9 SUFLETE.Oare a gresit Ioan?Sangele despre care se vorbeste in Geneza(versetul l-ai adus tu nu eu) este simbolul sufletului,dar nu invers.Cum poate sangele sa strige? E evident ca este folosit sensul figurat pentru sange.
Sangele nu este simbolul sufletului (nu stiu de unde ai scos-o). Sangele este simbolul vietii:
"Caci viata oricarui trup este sangele lui." (Levitic 17:14)

Citat:
Daca ai tendinta de a ma contrazice te intreb ce cauta bogatul nemilostiv in Locuinta mortilor si saracul Lazar in Sanul lui Avraam?
Nu te contrazic. Nici nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare, pentru ca nu iau literar "pilda bogatului nemilostiv" (Luca 16). Mantuitorul a vrut sa ne dea o invatatura, care se gaseste in finalul pildei (vezi Luca 16:31). Daca tu o iei literar, spune-mi te rog, ce erau bogatul (in locuinta mortilor) si Lazar (in sanul lui Avraam)? Erau trupuri? Erau duhuri? Erau suflete?

P.S. Incearca sa raspunzi mai concis. Este obositor sa citesti cate o "epistola" intreaga (epistolele lui "peetor" catre "condor").