Chiar nu inteleg nimic din ce spui.Spune clar pentru ce m-ai acuzat pentru lipsa de onestitate,ca sa stiu si eu.Si ce minciuni am spus despre adventisti?Habar n-am ce vrei sa spui.Doar ti-am spus ca asa am citit despre ei.Daca nu este adevarat pai spune ce nu este adevarat.Mie cand cineva imi spune minciuni ii spun sa termine aratandu-i si lui ca nu este adevarat.Nu cred ca daca mi-ai arata ce e fals as mai continua sa sustin acele lucruri.Si ti-ai exprimat sa fim mai lejeri in discutii.Ma intreb eu oare ce am facut pana acum?M-am comportat cu eleganta desi ai adus niste afirmatii jignitoare la adresa mea(gen spiritist).Pai cum ai vrea sa reactionez in aceste conditii?Reactionez si eu mai virulent pentru ca daca nu o fac atunci o sa reiese din vorbele tale "minciuni"despre mine pe care altii poate o sa le creada.
Sufletul este o entiate constienta,dar nu are nici o caracteristica trupeasca,se delimiteaza clar de trup.Cu alte cuvinte sufletul este cel care da viata trupului.Fara suflet omul este mort,lipsit de viata.La urma urmei sufletul reprezinta advearatul om,trupul este asadar un fel de "ambalaj",un vehicul as putea spune.Ceea ce face cu adevarat un om este sufletul,iar moartea inseamna despartirea sufletului de trup.As putea sa fac o intreaga apologie despre suflet dar vreau asa cum ai mai spus sa fiu mai scurt.
Ai dreptate cand ai spus ca sangele este simbolul vietii,dar in contextul amintit in Geneza daca citit printre randuri s-ar deduce ca de fapt este vorba de suflet.Cum ar iesi daca in loc de sangele lui Abel am inlocui cu viata lui Abel.Ar reiesi un nonsens,dar daca inlocuim sangele cu sufletul lui Abel,atunci totul capata sens.In ceea ce priveste pilda bogatului nemilostiv,eu personal cred ca s-a intamplat inocmai,Deoarece Isus a fost martor la intamplare inainte de a veni pe pamant.Evreii s-au suparat cand Isus a spus ca exista inainte de Moise,dar avea dreptate.Nu vad de ce ar fi spus Isus o povestioara care n-ar fi adevarata.Biblia spune ca Isus nu a savarsit nici un pacat,deci tot ce a spus a fost adevarat,nu minciuni sau nascociri.Inainte de a veni pe pamant,Alaturi de Dumnezeu a fost martor la multe din aceste intamplari.Eu personal asa vad lucrurile.Despre Bogat spune clar ca a fost ingropat,apoi se trece rapid la cadrul Locuintei mortilor.E clar ca nu mai avem de a face cu trupul sau.Personal cred ca este vorba de sufletul bogatului
|