View Single Post
Vechi 05.10.2009, 20:54:05
agapya agapya is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2009
Implicit a doua casatorie-va cer ajutorul(ahh, birocratia BOR)

Buna seara tuturor, sunt tare fericita sa va cunosc, pe voi toti cei participanti la acest forum. Am cautat indelung pe internet , pe tot feluri de site-uri(religioase si laice) lamuriri in problema mea/a noastra. Spun ca nu este numai problema mea personala ci una pe care o impart cu omul muninat de langa mine cu care convietuiesc iata de 5 ani(termenul de concubinaj imi repugna) dupa o relatie premergatoare de alti 5 ani. Imi pun mari sperante in cunostintele voastre, ale participantilor la forum , in a ma ajuta sa gasesc raspuns la urmatoarele intrebari la care pana acum nici in sanul bisericii n-am gasit inca.
1- este neaparat nevoie[/b][/b] pentru slujba de "divort" (se face asa ceva in biserica ortodoxa) de actul scris de la prima casatorie? Toti preotii pe care i-am intrebat mi-au cerut acel act desi le-am explicat ca acum 15 ani cand m-am casatorit prima data nici nu se prea dadeau aceste certificate.Oricum noua nu ni s-a dat. De ce conditioneaza aceasta slujba pe care de altfel nu mi-au refuzat-o ,de un simplu act? M-as duce eu iar in fata lui Dzeu daca nu as sti ca am sufletul curat din acest punct de vedere?
2- Este absolut obligatoriu ca pentru a te uni in fata Domnului sa ai in prealabil certificatul de casatorie de la Starea Civila? Noi dorim sa facem aceasta unire din punctul de vedere cel mai important al vietii: in biserica, doar in fata Lui.
3-Nu avem nasi, sau mai bine zis , in cercul nostru de cunostinte si rude nu exista nici un cuplu caruia sa-i acordam acesta incredere si in fata caruia sa ne angajam si noi sa fim 'copii duhovnicesti"; motivele sunt multiple si nu va voi irosi timpul cu ele, asta este situatia la care trebuie sa facem fata. Ne-am gandit sa mergem la o manastire si Dumnezeu ne va alege probabil un calugar care sa indeplineasca rolul de nas. Nu stim insa daca acest lucru este permis. Oare cineva dintre dumneavoastra a mai auzit o astfel de situatie? Aveti vreun sfat legat de locul in care am putea sa intrebam toate acestea fara a ne izbi , iertat fie-mi termenul, de obtuzitatea in gandire a unor slujitori ai bisericii? Orice sfat sau sugestie sunt binevenite si , a priori, multumim celui care isi va fi irosit cateva minute pentru a ne raspunde macar si la una dintre intrebari.Domnul fie cu fiecare dintre voi.
Reply With Quote