Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 06.10.2009, 01:39:16
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Antonio, esti tanar. Poti sa ne explici cum ai ajuns la concluzia ca din 1924 BOR o ia pe aratura?

Lumea intreaga are un anumit calendar, si noi sa fim mai cu mot si sa fim cu aproape 2 saptamani in urma lor?? Cam ce logica e asta? Sa nu mai amintim ca stiinta, lasata si ea de Dumnezeu, a dovedit incorectitudinea calendarului iulian. Ti se pare normal ca in calendar sa fie aratata o anumita faza a lunii si pe cer sa vezi altceva?? Sau si asta o fi de la diavol. Sau de la masoni. Sigur, masonii schimba luna de pe cer...."si uite asa o barba avea, si uite asa o pieptana..."

Sau problema de fapt este ca nu vrem sa sarbatorim Craciunul si celelalte sarbatori impreuna cu catolicii si cu protestantii. Vai, ce impietate! Cum adica toti crestinii, chiar si cei aflati mai putin in lumina Adevarului, sa sarbatoreasca venirea Mantuitorului pe pamant in acelasi timp. Nu, nu asa ceva este un sacrilegiu, anatema. Cum adica sa ne luam NOI dupa ei, chiar daca noi in mod evident gresim?? Nuuu. (Sper ca citesti ironia)

Calendarul nu este o dogma, nu este decat in idreptar dupa care sa ne ghidam viata si intelegerea Imparatiei lui Dumnezeu. Din partea mea, bucuria si sarbatoarea din sufletul meu nu vor fi mai mici daca Craciunul s-ar sarbatori in iulie si nu pe 25 decembrie. Sigur, asociez involuntar Craciunul cu iarna, dar daca stau si ma gandesc mai bine, unde s-a nascut Hristos nu este nici zapada, nici brazi, nici sanii, nici clopotei....Stim ca patimile Mantuitorului s-au intamplat in jur de 15 Nissan (?). Dar tot dintr-un motiv pe care eu nu il inteleg si pe care nimeni nu il explica concret (decat ca nu trebuie sa fie odata cu pastele evreiesc), nu sarbatorim la acea data exact, ci ne invartim dupa luna si dupa echinoctiu. Bine si asa, dupa cum spuneam, data exacta in sine nu conteaza.

Dar ne indepartam de subiect.
"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre." - Hotarirea BOR din 1903.

Tu pricepi ce scrie aici? Exista, de asemenea, 5 (CINCI) hotariri ale unor consilii pan-ortodoxe care condamna si anatemizeaza schimbarea calendarului . Stii tu mai bine decit atiti ilustrii patriarhi ortodocsi?